Endi Mari (©Reuters)
Endi Mari (©Reuters)

Mari: Najbitnije je da budem zdrav, i dalje mogu da pariram najboljima na svetu

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 11:09

"Još uvek imam želju da izađem na teren, takmičim se i da svakodnevno treniram da bih se usavršavao i napredovao"

Ispresecale su povede i operacije karijeru Endija Marija, ali Škot odbija da se preda i pozdravi se sa pelim sportom. Dobio je Endi Mari specijalnu pozivnicu za ATP turnir u Londonu iz serije 500, koji će mu poslužiti da uhvati zalet za Vimbldon.

Trostruki grend slem šampion i dvostruki osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama veruje da će uspeti da pronađe staru formu i vrati se u teniski vrh, kojem nesumnjivo pripada.

Izabrane vesti

„Razlog zašto još uvek igram je taj što volim da tenis. Znam da još uvek mogu da se takmičim sa najboljim igračima na svetu. Radio sam na sebi i povratku na teren tokom prethodnih nekoliko meseci i ne vidim zašto ne bih mogao da budem konkurentan na travi. I dalje sam na dobrom nivou, a pauza zbog različitih problema bila je frustrirajuća”, rekao je Škot.

15.55: (1,50) Mari - Per (2,41)

Endi Mari je poslednji put igrao na turniru u Roterdamu, gde ga je Andrej Rubljov zaustavio u osmini finala. Danas od 16.00 Mari u Londonu igra protiv Benoe Pera, kojeg je pre četiri sezone počistio na Vimbldonu i to im je jedini meč na travi.

"Još uvek imam želju da izađem na teren, takmičim se i da svakodnevno treniram da bih se usavršavao i napredovao. Želim da stvorim što više lepih uspomena i pobeda."

Mnogi su skeptični po pitanju Endijevog povratka na nivo koji ga je krasio u prethodnoj deceniji, a Škot ističe da mu je najbitnije da konačno bude zdrav.

„Ne znam tačno šta svi očekuju od mene, ali sudeći prema onome što možete videti na društvenim mrežama, mnogi ljudi ne misle da više mogu da igram i takmičim se na najvišem nivou. Ne želim ništa da obećavam, jer ni sam ne znam šta tačno mogu od sebe da očekujem. Sačekajmo da vidimo šta će se dogoditi, ali moj cilj i prioritet je da budem zdrav “, poručio je Endi Mari.


tagovi

ATPEndi MariATP Kvins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara