Filip Krajinović (©Reuters)
Filip Krajinović (©Reuters)

Nikoga nije mogao da dobije, vezao deset poraza, pa u Marselju izbacio Krajinovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.02.23. | 21:34

Aleksandar Bublik eliminisao srpskog tenisera na startu turnira

Košmaran završetak prethodne godine imao je Aleksandar Bublik i još gori start u novoj. Nikoga nije mogao da dobije, nizao je poraz za porazom… I naređao ih deset. A, onda je naleteo na Filipa Krajinovića.

Srpski teniser dobro je otvorio meč prvog kola na turniru u Marselju, poveo je i činilo se da sigurno korača ka trijumfu. Usledio je veliki pad. Poklekao je u finišu drugog seta, izgubio ga i dopustio Kazahstancu da napravi veliki preokret na Azurnoj obali – 2:1 (5:7, 6:3, 6:4).

Izabrane vesti

Do duela sa Filipom Krajinovićem nije imao Aleksandar Bublik pobedu još od kraja novembra, kada je učestvovao na turniru u Bazelu. Kazahstanac je u osmini finala bio bolji od španskog tenisera Alberta Ramosa, da bi ga nakon toga porazio Feliks Ože Alijasim, koji je preko Karlosa Alkarasa i Holgera Runea stigao do trofeja.

Kazahstanski teniser je u međuvremenu dobijao lekcije od Stena Vavrinke, i to u dva navrata, Huberta Hurkača, Davida Gofana… Redovno je ispadao u prvom kolima, doživeo je i dva poraza od Čileanaca u singlu nastupajući u Dejvis kupu.

Progledao je protiv srpskog tenisera.

I u Marselju je bio na ivici, kretao se iznad ambisa, lelujao je, ali ga Filip Krajinović nije pogurao. Dopustio mu je da se vrati, da mu oduzme servis u drugom setu i vrati se u igru. Raspala se igra teniseru iz Sombora, poklonio je dva servis-gema rivalu na startu seta. Uspeo jedan da mu oduzme do kraja, ne i da se izvuče.

Aleksandar Bublik je u prvom kolu imao čak 18 asova, spasao je šest od devet brejk lopti, te iskoristio treću meč loptu za plasman u narednu rundu, gde ga čeka bolji iz duela Barere – Hesler.



tagovi

Filip KrajinovićATP MarseljATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara