""
""

Olga Danilović ušla među TOP 100 juniorki sveta

Vreme čitanja: 1min | ned. 25.10.15. | 11:56

Treba napomenuti da najbolja mlada teniserka Srbije ima svega 14 godina, a da igra u konkurenciji devojaka do 18

Najbolja mlada teniserka Srbije Olga Danilović skočiće među 100 prvih juniorki sveta, pošto je osvojila titulu na ITF turniru u Almereu.

Izabrane vesti

Danilović je na turniru u holandskom gradu u finalu savladala drugog nosioca turnira Belgijanku Laru Salden sa 6:4, 3:6, 6:3. U poslednjih mesec i po dana ona je odigrala četiri ITF turnira (konkurencija do 18 godina) osvojivši tri trofeja (Novi Sad, Barselona, Almere) i igrala jedno finale (Lošinj).

Olga je u 2014. osvojila ITF prvenac u Skoplju.
"Izuzetno sam zadovoljna svim što sam učinila od početka septembra do sada. Ostvarila sam veliki broj pobeda, mečeva, ali i poena koji mi donose plasman na juniorski gren slem u Melburnu, moj prvi Australian Open kome se jako radujem. Na turniru u Almereu bila sam sa tatom i ovo je naša prva zajednička ITF titula, meni posebno draga“, rekla je Danilović.

Mlađana Olga zbog godina (14) ima limitiran broj turnira na evropskoj i svetskoj sceni.
"Do kraja kalendarske 2015. odigraću i ono što svi juniori najviše vole - turnire na Floridi (Edi Her i Oranž Boul) gde očekujem da nastavim sa dobrim rezultatima, ali pre svega da steknem dragoceno iskustvo igrajući sa najboljim juniorkama sveta“, zaključila je Danilović.

(foto: MN Press)


tagovi

WTAOlga DanilovićITF

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara