"Venus Vilijams"
"Venus Vilijams"

Palm Bič Gardens, Florida, kuća Vilijamsovih... Tamo ide trofej Ozi Opena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.01.17. | 09:26

Serena i Venus posle 14 godina u finalu nekog grend slem turnira

Venus VilijamsKad se kroz nekih stotinak godina neki teniski zaljubljenici budu učili o belom sportu sa početka 21. veka verovatno će poglavlje o dve prve decenije nazvano jednostavnim naslovom: sestre Vilijams. Jer toliko su Serena i Venus svih ovih godina bile dominantne da je bilo trenutaka kad se činilo da su sve ostale devojke na WTA turu samo ukras u njihovim nastojanjima da poobaraju sve moguće rekorde. I ne staju, iako su već u drugoj polovini četvrte decenije. Sestre Vilijams će se u Melburnu sastati u finalu Otvorenog prvenstva Australije!

Serena je do konačne bitke stigla pregazivši Mirjanu Lučić-Baroni čija je potresna priča poslednjih dana uzduž i popreko obilazila planetu. I zaista, svaka joj čast na karakteru koji joj je pomogao da istrpi sve. Ali kad je reč o suvom kvalitetu? Tu Sereni nema ravne - 6:2, 6:3 za 50 minuta igre!

Izabrane vesti

Starija sestra Vilijams se mnogo više namučila, pošto je Koko Vandevej, jedina polufinalistkinja mlađa od 30 godina, pružila žestok otpor, ali je posle dva sata i 26 minuta borbe morala da stisne ruku Venus - 6:7 (3), 6:2, 6:3. A koliko je 36-godišnjoj Venus značio taj plasman u prvo grend slem finale još od 2009. godine najbolje se videlo po reakciji posle pobedničkog poena kada je počela da skakuće po terenu kao da joj je šest godina.

 

Tačno toliko je prošlo otkako joj je dijagnostikovan Sjogrenov sindrom, autoimuna bolest koja je značajno utical na njen ritam treninga. Ipak, Venus je sve izdržala i postala druga najstarija finalistkinja nekog grend slema u Open eri. Samo je Martina Navratilova uspela da kao 37-godišnjakinja stigne do finala Vimbldona.

I tako, deveti put jedna preko puta druge u finalu jednog od četiri najveća turnira u belom sportu, sestre koje su zajedno osvojile 29 grend slem titula. Serena 22, Venus sedam. Koja god da pobedi, trofej ide na istu adresu, jer i dalje dele porodičnu kuću u Palm Bič Gardensu na Floridi.

Biće tamo veselo naredne. Baš dugo ih nismo videli jednu protiv druge u finalu. Još od 2009. godine. U Melburnu se to desilo samo 2003. Serena je slavila. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

WTAVenus VilijamsSerena VilijamsOtvoreno prvenstvo Australije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara