"Pit Sampras"
"Pit Sampras"

Pit Sampars opčinjen veličanstvenom teniskom generacijom!

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.17. | 14:25

Čuveni teniser kaže da su proteklu sezonu obeležile egzibicije Federera i Nadala kakve nije mogao ni da sanja u danima svoje aktivne karijere

Pit Sampras

Mišljenje Pita Samprasa i te kako je bitno! On proteklu sezonu ocenjuje kao renesansnu za pojedine tenisere, veličajući egzibicije Rafaela Nadala i Rodžera Federera za koga kaže da ga niko ne može pobediti na travi…
“Rodžer je imao zaista magičnu godinu. Neverovatno je igrati na tom nivou, i to u tim godinama. Napredovao je, a sada igra agresivnije, izlazi napred, stalno nešto novo dodaje. On je jedno od čuda prirode koja se javljaju jednom u 50 godina. Bio je vrlo pametan kada je pravio raspored. Igra taman toliko da ostane svež. Moći će da igra još godinu ili dve, ako želi", rekao je Sampras, i nastavio.
“Ako sam i bio iznenađen kada je Rodžer osvojio Australijan open, to sigurno nisam bio posle njegovog trijumfa na Vimbldonu! To je zbog podloge i iskustva koje je imao na njoj, naravno. Kada igra dobro, kada se tako i oseća, mogao bi da osvaja Vimbldon svake godine. Zaustavljao ga je Novak Đoković u finalima nekoliko puta, ali ove sezone nije morao da igra sa njim. Ko može da dobije Rodžera na travi? Niko”, konstatovao je Pit Sampras, pa prešao na zbirnu ocenu aktuelne teniske generacije na koju gleda kao na magičnu skupinu koja se ne pojavljuje tako često u istoriji sporta.
“Nikada nisam verovao da će tako nešto da se dogodi, da će dva igrača da obore moj rekord tako brzo! Mislio sam da će mojih 14 trofeja ostati nedodirljivi dugo, dugo vremena. Kada je Federer osvojio 10. trofej, bio je toliko dominantan da sam posmislio da će ih osvojiti i makar 20. Sada ima 19, a ja nisam mislio da će čak dvojica tenisera u tako kratkom roku biti bolji od mene", zaključio je proslavljeni teniski as.

Izabrane vesti

(Foto: Action Images)


tagovi

Pit SamprasRafael NadalRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara