Rus namučio Rafu, Delpo bolji od Verdaska, Raonić torpedovao Vavrinku, a Serena bez milosti prema sestri

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.09.18. | 08:55

Pregršt uzbudljivih mečeva odigrano je petog dana US Opena

Branioci trofeja na US Openu, Sloun Stivens i Rafael Nadal uspeli su sinoć da se izbore za osminu finala singla ovogodišnjeg izdanja poslednjeg grend slema sezone.

Amerikanka je bez većih problema bila bolja od Viktorije Azarenke sa 6:3 i 6:4, a protivnica za plasman među najboljih osam biće joj Belgijanka Eliz Mertens koja je savladala Čehinju Barboru Stricovu u dva seta.

Izabrane vesti

KOMPLETNI REZULTATI PETOG DANA US OPENA

Nadal se sinoć izborio sa do sada najvećom preprekom na putu do eventulane odbrane njujorškog trona, Karenom Hačanovim. Nezgodni Rus je naterao Španca da se dobro oznoji u četiri seta za pobedu rezultatom 5:7, 7:5, 7:6 (7), 7:6 (3). Bik sa Majorke bi u osmini finala trebalo da ima daleko lakši posao pošto mu je naredni protivnik Gruzijac Nikoloz Basašvili.

ATP ŽREB

Sa muške strane žreba sinoć su odigrana još dva uslovno rečeno debija. Argentinac Huan Martin del Potro je očekivano savladao Španca Fernanda Verdaska sa 7:5, 7:6 (6) i 6:3, a za četvrtfinale će se boriti protiv Borne Ćorića. Mladi Hrvat je pobedio Rusa Danila Medvedeva sa 6:3, 7:5 i 6:2.

Miloš Raonić je takođe u tri seta, uspeo da zaustavi sve raspoloženijeg i ubitačnijeg Stena Vavrinku. Kanađanin crnogorskog porekla je nakon 129 minuta odmeravanja slavio sa 7:6 (4), 6:4 i 6:3, a sada mu sledi duel sa domaćim asom, Džonom Iznerom koji je pobedio Dušana Lajovića u četiri seta.

WTA ŽREB

Meč večeri je bio duel dve sestre Vilijams koji ipak nije ispunio očekivano, to jest Serene je buklvalno preslišala stariju Venus i u dva seta, rezultatom 6:1 i 6:2, kako se i očekivalo prošla u osminu finala gde je čeka Estonka Kaja Kanepi koja je savladala malo poznatu Šveđanku Rebeku Peterson u dva seta.

Foto: Action IMAGES


tagovi

US openRafael NadalSloun StivensSerena VilijamsVenus Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara