""
""

Serija se nastavlja! Novak u finalu Rima, na redu je Švajcarac

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.05.15. | 16:36

Osmi teniser sveta nije šanse, Novak je pružio najbolju partiju od poečtka takmičenja u Rimu

Izgleda da su oni izgubljeni setovi u prva tri meča bili samo zagrevanje za rutinsku odbranu titule. Novak Đoković je bio najbolji na najtežem ispitu od početka turnitra u Rimu. Samouvereno, dominantno, gotovo bez greške, Srbin je u polufinalu preslišao osmog tenisera sveta Davida Ferera 6:4, 6:4 i plasirao se u finale rimskog Mastersa.

Izabrane vesti

Već u trećem gemu, Novak je napravio brejk koji mu je bio dovoljan da rutisnki održava prednost i reši set u svoju korist. Iako je imao više neiznuđenih grešaka, Đoković je diktirao tempo, od njegovih udaraca je zavisio ishod, Ferer nije uspevao da iz odbrane pređe u napad. Srbin je sjajnim skraćenim loptama izluđivao Španca. U drugom setu je Ferer je pružio jači otpor, ali izgledalo je da Đoković samo vreba šansu da napadne Španca. Dočekao je taj momenat u devetom gemu i sa nulom je stigao do brejka. Rutinski je u narednom gemu overio pobedu i posle druge meč lopte plasirao se u finale.

Đokoviću je ovo bila 21. uzastopna pobeda i na sjajnom je putu da osvoji i četvrtu Masters krunu u sezoni posle pehara u Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu. U finalu ga čeka pobednik švajcarskog derbija Federer - Vavrinka, a Novak će jurišati na svoju četvrtu titulu u Večnom gradu gde uživa ogromnu podršku publike. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Novak ĐokovićDavid Fereratp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara