US Open - 2. dan: Lepa prilika za Krunićevu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.08.18. | 14:46

Pored naše jedine predstavnice u Njujorku večeras nastupaju i Karolina Voznijacki, Marija Šarapova, Petra Kvitova...

Završavaju se danas sve borbe prvog kola poslednjeg grend slema sezone, pa je na red došao i na našu jedninu tensierku koja se takmiči u singlu, Aleksandru Krunić.

KOMPLETAN RASPORED DRUGOG DANA (+6 Č)

Izabrane vesti

Prvi ženski reket Srbije u poslednje vreme nije u vrhunskoj formi, ali u Njujorku ume da odigra zapaženiju ulogu, pa možemo očekivati, ali se pre svega nadati da će proći Timeu Bačinski. Po prvi put sastaje sa trenutno 745. igračicom na WTA listi i treba očekivati da prođe dalje, ali ne bez problema. Ipak je to njena "tradicija".

Švajcarkinja je daleko bolja igračica nego što plasman to govori, pošto je bila i u Top 10, ali ju je teška povreda kvadricepsa, koja je zahtevala ozbiljnu hiruršku intervenciju odvojila na duže vreme od terena. Samim tim ona i dalje traži formu, što bi naša Moskovljanka mogla da iskoristi.

Druga tensierka sveta, Karolina Voznijacki će imati vatren početak turnira danas od 18 časova po srednjoervospkom vremenu pošto će naspram sebe imati pobednicu US Opena iz 2011, Samantu Stosur. Snažna, "previše" muškobanjasta Australijanka je daleko od onoga pošto je tada predstavljala, tako da bi plavuša iz Odenzea trebala da je savlada, ali ne bez muke. Pošto je to isto njena "tradicija".

Sat ranije, možda i najveća favoritkinja za titulu, Petra Kvitova ukršta rekete sa Janinom Vikmajer. Belgijanka je daleko od naivne protivnice i sugurno će pružiti žestok otpor, posebno na početku meča, mada ne treba očekivati da uzme set.

Marija Šarapova će drugog dana US Opena najverovatnije lako zaustaviti Peti Šnider i njen neverovatan povratak tenisu sa 39 godina i 200 i nešto dana starosti. Legendarna Švajcarkinja, nekada sedma teniserka sveta se nakon rođenja i odgajanja deteta ponovo uhvatila reketa i nakon nekoliko titula na ITF turnirima uspela je da se kroz kvalifikacije probije do glavnog žreba na poslednjem grend slemu sezone.

ŽREB ŽENSKOG SINGLA

***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES


tagovi

Aleksandra KrunićMarija ŠarapovaKarolina VoznijackiPetra KvitovaUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara