VIMBLDON - WTA polufinala: Elita je ispala, ali najbolje su tu

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.07.18. | 12:17

U današnjim mečevima koji odlučuju od finalistkinjama singla sastaju se Ostapenko i Kerber, 11. i 12., kao i Gerges i Serena Vilijams, 13. i 25. nositeljka

Iako je tokom prvih dana ovogodišnjeg izdanja Vimbldona ispao popriličan broj nositeljki, te do današnjih polufinala nije ostala niti jedan iz Top 10 (!) može se reći da će se od 14 časova na legendarnom Centralnom terenu sportskog kompleksa u Londonu boriti sama elita. Jer od njih četiri, tri su osvajačice grend slemova.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 15:20 7755 GSW Williams S. - Goerges J. vg prvi 2,05
Čet 14:05 7756 GSW Kerber A. - Ostapenko J. kmb 2&ug> (21.5) 4,10
Ukupna kvota8,40

Izabrane vesti

U prvom meču sastaju se Angelika Kerber i Jelena Ostapenko. Iskusna Nemica, nekadašnji Broj 1 svetskog tenisa vratila se u formu što je pokazala i ovim plasmanom, a priom ima sasvim dobru šansu za finale. Jer mlada Letonka zaista ima odlično "oružje", to jest udara jako i ravno, što savršeno odgovara za igru na travi. Istina, poslednji dani Vimbldona su u toku i zeleni tepih na Centralnom terenu je dosta istrošen i sada već posuti pesak ume da uspori lopticu ili da smanji odskok. I tu je šansa Kerberove sa njenom neverovatnom odbranom, taktičkim bravurama i brzom tranzicijom u napad.

WTA ŽREB

Ostapenkova je pre samo četiri godine osvojila juniorski Vimbldon, tako da se u Londonu oseća odlično, što je dokazala partijama na ovom grend slemu ne ispistivši niti jedan set. Što joj je i jedinoj pošlo za rukom od četiri polufinalistkinje. Ovo će biti prvi susret između 11. i 12. nositeljke tako da je "polje otvoreno", što pokazuju i prilično iuzjednačene kvote na njihove pobede.

RASPORED MEČEVA 10. DANA

Nakon njih borbu za finale imaju Serena Vilijams i Julija Gerges. Amerikanka se vraća polako na vrh nakon porođaja, a ovo joj je najbolji turnir od kada se vratila. Trenutno je tek 181. na WTA listi tako da se probijala kroz daleko teži žreb nego što je navikla. Čini se pak da je zato u polufinalu "ubola premiju", pošto je pred njom Nemica koja tek u svojoj sportskoj zrelosti počinje da opravdava veliki talenat. Gergesova jedina od polufinalistkinja nikada nije osvojila grend slem i teško je očekivati da će to uraditi ove godine u Londonu. Mada nam primer Hrvata u finalu fudbalskog SP ponekad dokazuje drugačije...

Žensko finale singla igra se u subotu.

***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES


tagovi

Serena VilijamsJelena Ostapenkobet analizaJulija GergesAngelika Kerber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara