Karolina Voznijackl
Karolina Voznijackl

WTA Čarlston: Bitke za četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.19. | 14:12

Večeras se na prestižnom turniru u Južnoj Karolini igra svih osam mečeva osmine finala

Večeras se u dalekom Čarlstonu igra svih osam mečeva šesnaestine finala ovog prestižnog WTA turnira te je red na manju bet-analizu barem polovine današnjeg programa.

RASPORED MEČEVA (+6 Č)

Izabrane vesti

Krenućemo od aktuelne šampionke, Kiki Bertens koja ukršta rekete sa Marijom Sakari. Gledajući prethodnih pet okršaja, jasno je da možemo očekivati napet meč gde je teško odrediti jasnu favoritkinju pošto je trenutno 3:2 za Holanđanku. Svih pet susretra odigrale su u prethodne tri sezone, te ih valja uzeti veoma ozbiljno pri određivanju tipa, a mi predlažemo da će biti tri seta. Narvno, pobedi je bliža Bertens.

Šampionka Čarlstona iz 2011, turnira WTA Premier kategorije, koji se igra na otvorenom na zelenoj šljaci za nagradni fond od 823.000 dolara, Karolina Voznijacki ne bi trebala da ima previše težak zadatak protiv Mihaele Buzarnesku. Dankinja je oba puta lagano slavila na duelima sa Rumunkom te takav razvoj očekujemo i večeras.

Još jedna šampionka ovog takmičenja, ali iz 2016, Sloun Stivens takođe se bori za četvrtfinale, a protivnica će joj biti Ajla Tomljanović koju je savlada sva četiri puta, uglavnom bez većih problema. Ali ovaj put tako nešto ne bi trebalo očekivati jer rođena Zagrepčanka koja nastupa pod zastavom Australije igra sve bolje i bolje. Ovde bi trebalo pokušati sa gemovima u plusu.

Veoma napeto i interesatno očekujemo da bude na duelu Jelene Ostapenko i Medison Kiz, 10. i osme nositelje. I Letonka i Amerikanka već neko vreme igraju ispod svojih mogućnosti, što zbog povreda, što zbog sveukupno slabe forme, ali su poznte po tome de se teško ili nikako ne predaju. U jedinom njihovom dosadašnjem odmeravanju slavila je Kiz 2016. na travi Birmingema, ali posle tri seta i jednog taj-brejka, a nešto slično očekujemo i ovaj put.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Karolina VoznijackiWTA Čarlston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara