Srđan Erceg i Jovana Strinić
Srđan Erceg i Jovana Strinić

MOZZART TV: Najava nove sezone Formule 1 - da li će Lekler obrnuti sve naopačke?

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.03.19. | 13:22

Najbrži cirkus na svetu kreće ovog vikenda iz Melburna, a mi smo tim povodom pozvali u goste Srđana Ercega, jednog od najboljih poznavaoca prilika u F1 u Srbiji

U poslednjih deset godina samo trojica vozača osvajala su titulu u Formuli 1: Sebastijan Fetel od 2010. do 2013, a onda je usledila vladavina Luisa Hamiltona koji je na tronu od 2014. uz kratku pauzu 2016, kada je trijumfovao njegov tadašnji klupski kolega Niko Rozberg, i odmah se povukao iz najbržeg cirkusa na svetu.

Pogledajte kvote za prvu trku F1 u Melburnu

Izabrane vesti

Da li je došlo vreme za nešto novo?

To se pitanje postavlja po dolasku mladog Šarla Leklera u Ferari, posle jedne sezone u Zauberu, gde je nagovestio strašan potencijal. Mada, istini za volju, o tome potencijalu se priča već nekoliko godina, pošto je Lekler briljirao u karting šampionatu, Formuli Reno, Formuli 3 i Formuli 2.

Iako na papiru Sebastijan Fetel ima prednost u Ferariju, odnosno prvi je vozač, mnogo je onih koji smatraju da Lekler neće imati nikakav respekt prema starijem kolegi i da će odmah napasti titulu. Naravno, najviše se tu pita aktuelni šampion Luis Hamilton iz Mercedesa, koji je ujedno i prvi favorit za novu titulu.

O toj situaciji, kao i o još mnogo zanimljivih stvari pred početak sezone u Formuli 1 (prva trka u Melburnu vozi se u nedelju u 06.10 po srpskom vremenu) naša Jovana Strinić u emisiji Mozzart TV-a razgovarala je sa Srđanom Ercegom, komentatorom Sportkluba, i jednom od najboljih poznavalaca najbržeg cirkusa na svetu u Srbiji.

Uživajte...

 


tagovi

Formula 1Srđan ErcegMozzart TVJovana Strinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara