"Majstor: Eden Azar"
"Majstor: Eden Azar"

Đavolski posao Azara na Kipru! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.09.15. | 22:43

Napadač Čelsija golom u 86. minutu doneo tri boda Crvenim đavolima i doveo ih na korak do plasmana na EURO 2016.

Majstor: Eden Azar

Belgijanci su jedva uspeli da opravdaju ulogu favorita u meču s Kiprom, ali su se iz Nikozije vratili kući s pobedom (1:0) i izvesno je overenom vizom za Francusku.

Izabrane vesti

Čovek zadužen za viziranje pasoša za Evropsko prvenstvo 2016. biće Eden Azar koji je postigao pobedonosni gol u 86. minutu, a kojim je jedna od najboljih selekcija Evrope sigurno obezbedila baraž (u najgorem slučaju).

Mogli su Crveni đavoli mnogo ranije do gola, posebno u prvom poluvremenu, kada se ispromašivao Kevin De Brujne. Najskuplji fudbaler letošnjeg prelaznog roka prvo je postigao gol u osmom minutu (koji je poništen zbog ofsajda), a propustio je dobre šanse i u 20. i 40. minutu, kada se istakao i golman Kiprana Georgalides.

U nastavku Belgija je napadala, domaćin se žestoko branio, ali je ipak potpisao kapitulaciju u 86. minutu. Dris Mertens je vukao loptu po levoj strani, lepo ju je zavrnuo na penaltik, a tamo ju je sačekao Azar i laganim udarcem matirao golmana Kiprana za nova tri boda ekipe Marka Vilmotsa.

Tako će Belgijanci imati priliku da protiv Andore sledećeg meseca u pretposlednjem kolu i definitvno overe direktan plasman u Francusku i nema sumnje da će to učiniti.

Poraz Kiprana u finišu meča sa Belgijom obradovao je selekciju Bosne i Hercegovine koja je na Bilinom polju očekivano savladala Andoru sa 3:0 i preskočila Kiprane na tabeli. Bosna se time približila Izraelu na dva boda od trećeg mesta koje vodi u baraž, ali ima težak raspored i mečeve sa Velsom (domaćin) i Kiprom (gost) .

Zmajevi su već u prvom poluvremenu stigli do velikih 3:0 golovima Bičakčića, Džeka i Lulića, a meč je obeležila glupost njihovog reprezentativca Muhameda Bešića koji je uspeo da dobije crveni karton u 63. minutu protiv jednog od najslabijih rivala u kvalifikacijama.

GRUPA B – REZULTATI:

Vels – Izrael 0:0

Kipar – Belgija 0:1 (0:0)
/Azar 86/

BiH – Andora 3:0 (3:0)
/Bičakčić 14, Džeko 30, Lulić 45/

TABELA: Vels 18, Belgija 17, Izrael 13, BiH 11, Kipar 9, Andora 0. 

(FOTO: Action Images)

 

tagovi

Kvalifikacije za EURO 2016KiparBiHBelgijaAndora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara