"Bertomeu"
"Bertomeu"

Bertomeu: Teško će Partizan dobiti vajld kard, Zvezda igra ako odustane Cibona!

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.04.14. | 17:51

"U principu dajemo vajld kartu zemljama kojima je potrebna naša pomoć kako bi košarka bila u ekspanziji. Ovoj regiji nije potrebna takva pomoć", rekao je prvi čovek Evrolige

BertomeuIzvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu skoro da je raspršio nade Partizana da može dobiti vajdl kartu i naredne sezone igrati u Evroligi. Crno-beli su u polufinalu plej-ofa ABA lige izgubili od Cedevite, kao i Crvena zvezda od Cibone, tako da su oba naša predstavnika ostala bez mogućnosti da lakšim putem dođu do košarkaške elite. Crno-beli su se nadali da će bord ULEB-a imati sluha, dok će crveno-beli svoju šansu tražiti kroz kvalifikacije, a postoji mogućnost i da se domognu cilja ukoliko zagrebački klub odustane od takmičenja usled finansijskih problema.    
“Kriterijum je poznat pre tri godine. U principu dajemo vajld kartu zemljama kojima je potrebna naša pomoć kako bi košarka bila u ekspanziji. Ovoj regiji nije potrebna takva pomoć, jer je košarka izuzetno popularan sport. Teško da će Partizan da dobije vajld kard. Prethodne dve karte su išle u Nemačku i Francusku, čime smo malo proširili vidike”, objasnio je Bertomeu.

Za Zvezdu još ima šanse, pošto je kompanija "Ek", vlasnik kompletnog takmičenja, potvrdila da će mesto u Evroligi ostati ABA ligi u slučaju da Cibona odustane. Drugim rečima, s obzirom da je Crvena zvezda bila prvoplasirani tim ligaškog dela regionalnog takmičenja, to znači da će crveno-beli zauzeti Cibonino mesto.
“Moraćemo da vidimo da li Cibona može da reši sve svoje probleme. Kada se sve lige završe u junu tada ćemo videti šta nas sve čeka. Moraćemo da sednemo sa ABA ligom da vidimo da li može Cibona da igra Evroligu. Moramo da sačekamo i da vidimo da li će Zagrepčani izaći iz svojih problema", objasnio je Bertomeu.

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

FK PartizanEvroligaĐordi BartomeuFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara