""
""

Baskonija se mučila protiv Betisa, Radičević dobar! Huventud poklonio trijumf Obradoiru, Bogdanović umalo heroj

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.04.17. | 14:59

Luka Bogdanović imao najbolji učinak od srpskih igrača koji su se našli na terenima širom Iberijskog poluostrva. Oliver Stević solidan, Strahinja Milošević neprimetan, Aleksandar Marelja tek minut i po na terenu

Pakleni ritam Evrolige ne dozvoljava košarkašima Baskonije previše odmora, ali oni uspevaju da održe nivo na svim meridijanima. Posle vezanih trijumfa na gostovanjima Estudijantesu i Galatasaraju, ekipa Sita Alonsa bila je bolja od Betisa rezultatom 79:75, uz dosta muke. 

Izabrane vesti

Koliko je teško baskijskom evroligašu bilo govori i to da gosti nisu položili oružje čak i kada je Baskonija preuzela vođstvo početkom završne četvrtine. Ekipa iz Andaluzije je konstanto držala rezultatski priključak, pa je Baskonija samo u jednom kratkom intervalu imala maksimalnih sedam poena viška. Ipak, domaćin je recku utefterio „na mišiće“ i iskustvo iz Evrolige.

Čejs Badindžer i Šejn Larkin predvodilisu listu strelaca Baskonije sa po 15 koševa, dok je Nikolas Laprovitola ubacio 11 poena. Tornike Šengelija je skupio devet poena i osam skokova.

U gostujućim redovima najbolji strelac bio je Rašid Mahalbašić sa 17 poena i osam skokova, Deandre Kejn je skupio 15 koševa, osam uhvaćenih lopti i četiri asistencije, dok je Nikola Radičević imao 11 poena za 24 minuta na parketu. Strahinja Milošević za 14 minuta imao je samo jedan poen, dok je Aleksandar Marelja odigrao tek nešto više od minut i po, bez učinka. 

Luka Bogdanović umalo je bio heroj Huventuda. Ali, umesto toga, ispustio je najvažniju loptu na utakmici, zbog čega je Obradoiro slavio s minimalnih 83:82.

Huventud je pobedu ispustio u samom finišu meča. Džerom Džordan je na 37 sekundi pre kraja uspeo da vrati prednost na stranu Huventuda, ali je Šejn Vitington uzvratio vrlo brzo, posle velike greške odbrane domaćina. Tek na 11 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene Miki Mekonel je pogodio dva slobodna bacanja i uvećao prednost gostiju na tri poena (80:83), da bi Bogdanović bio precizan sa poludistance na samo šest sekundi do kraja. Gosti su potom napravili veliku grešku i omogućili Huventudu da uputi šut za pobedu. Ali, Bogdanović je izgubio loptu, zbog čega je šansa ispuštena...

Džerom Džordan bio je najefikasniji igrač Huventuda sa 17 poena, Luka Bogdanović imao je koš manje, a Aleks Ventura čak 18 poena. Na drugoj strani Miki Mekonel je imao fantastičnih 24 poena, 10 asistencija i indeks korisnosti - 35! 

ACB LIGA, 27. kolo

Subota:

Gran Kanarija - Barselona 95:82
/Agilar 14 - Navaro 19/

Nedelja:

Andora - Estudijantes 87:83
/Burjanadze 20 - Fernandez 17/

Huventud - Rio Natura Obradoiro 82:83
/Ventura 18 - Mekonel 24/

Baskonija - Betis 79:75
/Badindžer, Larkin 15 - Mahalbašić 17/

13.30 Tenerife - Saragosa
18.30 Fuenlabrada - Real Madrid 

Sreda, 12. april

20.00 Bilbao - Valensija

Sreda, 26. april

20.45 Unikaha - Manresa

(FOTO: MN Press)


tagovi

Strahinja MiloševićOliver StevićNikola RadičevićLuka BogdanovićEvroligaestudijantesENDESA ligaBaskonijaAndoraACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara