""
""

Boston je u transu, Irving luduje! Durantula gura šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.11.17. | 08:23

Bruklin slavio na gostovanju kod Finiksa

Branilac šampionske titule u NBA ligi, Golden Stejt Voriorsi nisu imali šutersko veče na svom terenu protiv Majamija, ali su na kraju ipak presudili kvalitet i dovoljno dobro raspoloženi Kevin Durant za ubedljivu pobedu od 97:80.

Izabrane vesti

Popularni Durantula je završio utakmicu sa 21 poenom i osam skokova, a Voriorsi su upisali osmu ovosezonsku pobedu na 11 utakmica.
“Dobro je da znamo da možemo da dođemo u situaciju da pobedimo ako stavimo akcenat na jaku odbranu, čak i u situacijama u kojima nas šut baš i ne služi”, rekao je posle meča Stef Kari koji je ubacio 16 poena.

Drejmond Grin je takođe pružio veoma dobru partiju sa 18 poena, od kojih četiri trojke, a ovo je bila jedna od baš, baš retkih utakmica u kojima Golden Stejt nije postigao 100 ili više poena.

A trener šampiona Stiv Ker bio je baš zadovoljan defanzivom svoje ekipe.
“Čini mi se da je to najbolja odbrana koji smo igrali ove godine. Zadržali smo protivnika na samo 80 poena. Kao da smo igrali plej-of. Izborili smo se za pobedu, uostalom, ništa na terenu ne možete lako da dobijete”, poručio je Ker.

U poraženoj ekipi sa Floride najefikasniji je bio Džejms Džonson sa 21 poenom, dok je Slovenac Goran Dragić na to dodao još 19 poena.

I dok navijači Golden Stejta mogu da se raduju zbog dobre timske igre, pristalice Boston Seltiksa polako, ali sigurno dobijaju novog idola. Kajri Irving nastavlja sa brilijantnim partijama u dresu slavnog kluba.

Seltiksi su noćas u gostima savladali Atlanta Houkse sa 110:107, a Irving je postigao 35 poena i podelio sedam asistencija.

Ponovo je sjajni bek radio šta je hteo postizao koševe i razigravao saigrače, a košarkaški Atlante šta god da su pokušali, nije im pošlo za rukom da ga zaustave.
“Ovo je divna igra kada je igrate na pravi način. Naravno, neće svaki napad izgledati tako lepo, ali važno je da nastavite dalje i posle nekih grešaka. Ja razumem ovu igru bolje nego većina”, kazao je Irving posle utakmice u Atlanti.

Ne samo što Irving briljira, nego i cela franšiza Seltiksa ima koristi od toga, jer je Boston upisao devetu uzastopnu pobedu i sada su ponovo svi počeli da obraćaju pažnju na giganta sa istočne obale SAD.

Džejson Tejtum je sa 21 poenom takođe bio veoma dobar u dresu Seltiksa, dok je Atlantu predvodio nemački reprezentativac Denis Šreder koji je ubacio 23 poena. 

NBA, rezultati:

Atlanta - Boston 107:110
/Šreder 23 - Irving 35/

Finiks - Bruklin 92:98
/Voren 20 - Rasel 23/

Golden Stejt - Majami 97:80
/Durant 21 - Džonson 21/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Atlanta HoksBoston SeltiksKajri IrvingKevin DurantMajami HitNBA ligaStef KariStiv Ker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara