Brutalni Larkin u partiji karijere zgromio Barselonu

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.03.19. | 20:40

Zajedno s Moermanom očitao lekciju katalonskom velikanu

Imala je Barselona ove sezone velikih pobeda. Samo je u poslednjih mesedc dana naređala recke protiv Reala – dva puta –, Baskonije, Valensije, Žalgirisa... Nije greška konstatovati i da Barselona pod komandom Svetislava Pešića igra najbolju košarku u poslednjih nekoliko godina, ali osvajač Kupa kralja pamtiće godinama večerašnje gostovanje u Istanbulu. Ne toliko zbog rezultata, jer je Efes slavio sa ubedljivih, ali ne vanvremenskih 92:70 i dobio direktnu bitku za četvrto mesto, koliko zbog igre čoveka koji je početkom godine praktično bio na listi za odstrel!

Evropska košarka je večeras videla Šejna Larkina u najboljem izdanju karijere! Nekadašnji šuter Bostona i Baskonije brutalno je zgromio Barselonu i odigrao meč gotovo perfektno! Za 28 minuta imao je vrtoglavih 37 poena uz 12/15 iz igre, odnosno 6/8 za tri! Tako je postavio ovosezonski rekord u toj kategoriji i pretekao Alekseja Šveda koji je još sredinom oktobra imao 34 poena. Na to je dopisao pet skokova, dve asistencije i jednu ukradenu loptu, za ukupni indeks korisnosti 43! Ipak, to nije najbolji učinak gledajući ovu takmičarsku godinu, pošto je za jedan indeksni poen bolji bio Džoni O'Brajant u tesnoj pobedi Makabija nad Olimpijom krajem 2018.

Izabrane vesti

Svetla pozornice su večeras ipak uperena na fantastičnog Larkina! Postao je najveća noćna mora Barselone, koja nije imala apsolutno nikakvo defanzivno rešenje. Cela odbrana gostiju je odigrala jako loše, ispod svakog proseka, a Larkin je to samo iskoristio da ispogađa sijaset šuteva i odigra jednu od najupečatljivijih partija ligaškog dela sezone otkako se igra po novom sistemu!

Sve što je Larkin želeo, to je i uradio bez većih problema. Pogađao sa svih pozicija, vrteo svoje čuvare kako je želeo i napravio im ozbiljan haos... Veliku podršku Larkin je imao od odlično raspoloženog Adrijena Moermana! Prošlosezonski igrač Barselone zatrpao je bivši klub sa 22 poena (3/5 za dva, 4/8 za tri), na šta je ubeležio još 11 skokova i po dve asistencije i ukradene lopte, za indeks 30! Kako je utakmica odmicala postajalo je jasno da ga ne zanima to što su na suprotnoj strani parketa njegovi bivši saigrači, što se videlo u svakoj proslavi završene akcije.

Vasilije Micić je odigrao solidan meč sa 14 poena, mada ga šut za tri poena nije služio (1/8). Imao je i četiri asistencije i dva skoka. Dobar je bio i Krunoslav Simon sa 10 poena i po četiri uhvaćene i podeljene lopte.

Barselona je početkom četvrte deonice pokušala da sustigne rivala koji je praktično ceo meč kontrolisao dešavanja na parketu, ali nikakav preokret nije dozvolio Šejn Larkin! Eksploatisao je Barsinu odbranu kako je želeo i tako pogazio svaku nadu gostiju da mogu da naprave nešto više. Tako je razlika sa „tanke“ dvocifrene otišla na ubedljivu razliku. Najefikasniji je bio Adam Hanga sa 14 poena i po četiri skoka i asistencije, dok je Ante Tomić imao 13 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Ne bismo ni da pretpostavimo šta čeka košarkaše Barselone kada se vrate kući... 

EVROLIGA – 25. KOLO

Četvrtak

Darušafaka - Panatinaikos 67:91
/Daglas 14 - Papapetru 18/

Žalgiris - Gran Kanarija 98:64
/Ulanovas 18 - Erikson 13/

Bajern - Makabi Tel Aviv 70:77
/Vilijams 17, Jović, Dangubić 9, Lučić 2  - Vilbekin 19/

Real Madrid - Fenerbahče 101:86
/Rendolf 21 - Slukas 15/

Petak

CSKA Moskva - Olimpija Milano 101:95
/Hanter 19 - Nedović 16, Micov 16/

Anadolu Efes - Barselona 92:70
/Larkin 37 - Hanga 14/

Budućnost - Olimpijakos 76:89
/Džekson 13 - Printezis 19/

Baskonija – Himki 104:86
/Poarije 18 – Kroker 18/

*Kvote su podložne promenama


tagovi

Šejn LarkinAdrijen MoermanVasilije MicićKrunoslav SimonAdam HangaAnte Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara