Slavlje na Brdu (©MN Press)
Slavlje na Brdu (©MN Press)

Čuka ima svog Vinisijusa: Melo nastavio seriju, Brđani I Voša za petama Radničkom

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 20:33

Napredak bez pucnja i na Brdu, tim Gorana Stanića lako do bodova u svom domu - 2:0

Na očekivan način Čukarički je rešio najlakši zadatak u doigravanju i sebi ostavio šansu da do kraja Mozzart Bet Superlige dograbi jednu od pet prvih pozicija na tabeli, koja sada već sigurno garantuje mečeve u evropskim kvalifikacijama. Nemotivisani Napredak položio je oružje na Banovom brdu, a domaćin je ostao bodovno poravnat sa Vojvodinom na pozicijama pet i šest, ali i sa pet koraka iza kragujevačkog Radničkog – 2:0.

Nastavio je Vinisijus Melo sjajnu seriju započetu protiv Partizana i na četvrtom uzastopnom meču u šampionatu postigao barem gol, došavši tako do šestog pogotka na desetoj utakmici za Čukarički, a sve je postigao na pomenuta četiri susreta. Brazilski napadač, ipak, neće moći da produži niz protiv Vojvodine sledeće nedelje, s obzirom da je pocrveneo pred kraj prvog poluvremena. Zaradio je u tim trenucima mladi špic drugi žuti karton nakon nesmotrenog starta nad Krstićem, ostavivši blagu strepnju domaćinima da neće dovršiti odlično obavljen posao iz uvoda meča protiv Napretka.

Izabrane vesti

Iz prve pretnje, a posle kornera u trećem minutu, Brđani su stigli do vođstva. Milojević je upisao asistenciju, a egzekutor glavom bio Melo. Dao je taj pogodak krila timu Gorana Stanića, pa su se šanse pred golom Savića ređale kao na traci i pravo je čudo kako je na poluvremenu ostao minimalni rezultat. Ivanović je mogao čak tri puta da se upiše u strelce, kao u prošlosezonskom duelu dva rivala na istom mestu, ali najpre su prečka, pa u drugoj akciji Savić, golman Čarapana, sprečili su još lošiji scenario po Kruševljane. Upravo ta akcija, u kojoj je Požarevljanin na golu Napretka osujetio nameru Ivanovića, bio je pravi zicer za Čukarički, s obzirom da je krilni napadač izašao sam na neki metar od gola rivala. A nije samo jednom okvir gađao domaćin u prvom delu igre, s obzirom da je Milojević u nastavku uzdrmao stativu šutem iz daljine.

Ponovo je bezidejno izgledao Napredak, kao i na prethodna tri meča, i činilo se da je u Beograd doputovao samo da odradi zadatak koji je morao: pojavi se na novoj plej-of utakmici. Na taj način je "bacio u vodu" ideju o stasavanju mladih igrača, s obzirom da u okolnostima bez prave igre oni ni ne mogu da sazrevaju, pa će Kruševljani kao i pre dve sezone još jednom prosuti takmičenje u doigravanju sa najboljima.

Onu malu nadu za Čarapane da izbegne novi poraz u doigravanju, treći uzastopni, raspršio je Bojica Nikčević u 57. minutu nakon centaršuta Stankovića sa desne strane, koji je prethodne sezone nosio dres Napretka. U pravom trenutku Čukarički je duplirao prednost i napravio ključni korak za zadržavanje evropskog sna, na meču u kojem je, sasvim očekivano, bio mnogo umešniji rival.

Morao je tada Ivan Stefanović da posegne za onim što se spasti da, tek da Napredak ne bude u potpunosti glineni golub na Banovom Brdu, pa su u igru ušli oni najiskusniji – Marjanović, Bojović i Majdevac i upravo je ovaj poslednji, nedugo nakon ulaska, mogao da oživi brigu domaćina. Ali uspeo je kruševački superligaš do kraja samo da ublaži posed domaćina, koji je u prvom delu gotovo sve vreme imao loptu u nogama, dok se u nastavku opredelio za mnogo oprezniju igru, koja mu je donela drugu pobedu u plej - ofu.

ČUKARIČKI - NAPREDAK - 2:0 (1:0)

/Melo 3, Nikčević 57/

Crveni karton: Melo (Čukarički , 45)

Sudija Lukić Lazar

Stadion: Čukaričkog

Čukarički (4-3-3): Samurović 6,5 - Stanković 7, Serafimović 6,5, Jovanović 6 (od 46. Cvetković 6,5), Tošić 6,5 - Sisoko 6,5, Kovač 7 (od 90. Mitrović-), Milojević 6 (od 46. Ergelaš 6,5) - Nikčević 7,5 (od 86. Rogan -), Ivanović 7, Melo 7

Napredak (4-3-3): Savić 6 - Stevanović 5, Mihajlović 5, Marinković J. (od 10. Tomić 5), Marinković N. 5 - Krstić 5,5, Sadiković 5 (od 58. Marjanović 5), Jović 5 (od 89. Milenković -)- Bastajić 5,5, Stanojlović 5 (od 58. Majdevac 5,5), Nenadović 5 (od 58. Bojović 5)

Igrač utakmice: Bojica Nikčević (Čukarički) 7,5



tagovi

Vinisijus MeloBojica NikčevićČukaričkiNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara