"Sedrik Gogua"
"Sedrik Gogua"

Da li je Partizan “pobedio” Zvezdu ili Afrikanci zaista ne mogu da igraju štopera?

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.16. | 13:08

Sedrik Gogua bio je na meti oba beogradska velikana

Sedrik Gogua

Prelazni rok je, vesti dolaze sa svih strana. Neke se ideje izjalove, neke se informacije ispostave kao netačne, ali ovog januara novinari beogradskih redakcija bili su svedoci jedne zanimljive anegdote. Nekih sat vremena pre no što se saznalo da će Sedrik Gogua pojačati Partizanovu odbranu kolege kojima je Crvena zvezda primarni sektor iz Ljutice Bogdana listom su dobijali pozive i neformalne SMS poruke.

Izabrane vesti

Sadržina ne baš ona kakvoj su se nadali. Jer, nadali su se imenima nekih novih crveno-belih pojačanja. Umesto toga dobili su ime igrača koji je ponuđen, ali je procenjeno da nije dovoljno dobar. Nude se razni, takve informacije često ne ugledaju svetlost dana. 

Ovaj put je, međutim, situacija bila nešto drugačija. Jer je ime bilo: Sedrik Gogua.

Nekoliko dana kasnije sportski direktor Partizana Ivica Iliev je, izražavajući zadovoljstvo što su crno-beli uspeli da dovedu mladog reprezentativca Obale Slonovače, izneo nešto drugačiju informaciju.
“Goguin menadžer, Finac, rekao nam je da je čak dobio poziv od jednog našeg kluba, našeg rivala. Poziv je odbijen. Imao je i jednu drugu ponudu u istoj visini novčano, koja je na dan potpisivanja podignuta za 20 odsto. Mi ništa nismo dizali, ali je Gogua ostao pri stavu da igra za Partizan. Pokazao je potpunu privrženost i želju da igra za Partizan”, smejuljio se Iliev.

Nije rekao, ali nije ni tajna da je u ovom prvom delu mislio na Crvenu zvezdu. Poruke su išle na adrese brojnih novinara. Suština, sportski sektor iz Ljutice Bogdana je gledao Gogua, ali je procenjeno da on nije kalibar za crveno-bele, jer afrički fudbaleri retko imaju koncetraciju neophodnu za tako odgovornu poziciju kakva je štoperska. Gogua je, pritom, sklon bespotrebnim kartonima i ima nezgodan temperament, lako gubi kontrolu. Ili su barem u Zvezdi došli do takvih saznanja. U Partizanu su, pak, oduševljeni poslednjom akvizicijom. Takav se utisak stiče iz reči sportskog direktora.

Ko je u pravu? Vreme će pokazati. Izvesno je samo da će Sedrik Gogua biti pod posebnom prismotrom.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: printscreen/TV Partizan) 


tagovi

SuperligaSrbijaSedrik GoguaFK PartizanObala SlonovačeIvica IlievFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara