""
""

Darušafakin trozubac VŽV proburazio madridsku aždaju! Real čeka pakao u Istanbulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.04.17. | 22:55

Ante Žižić, Bredli Vanamejker i Skoti Vilbekin priredili šok u Madridu

Evo iznenađenja! Ako u prvom meču nije bilo dovoljno sreće, košarkašima Darušafake sve se vratilo u drugom meču četvrtfinalne serije Evrolige! Darušafaka uspela je da slomi Real usred Madrida i obezbedila tako bar još dve utakmice do kraja ovog vrlo zanimljivog dvoboja - 84:80 (22:19, 22:19, 22:30, 18:12).

Izabrane vesti

Apsolutno nikakvog defanzivnog rešenja nije bilo za Darušafakin trozubac VŽV, koji se na kraju duboko zario u srce madridske aždaje. Skoti Vilbekin, Ante Žižić i Bredli Vanamejker uspeli su ono što što nije pošlo nijednom klubu u poslednja dva meseca - da Realu zada udarac u španskoj prestonici. A bilo je tu mnogih velikih uzazivača, od Barselone, Fenerbahčea, do Efesa, Baskonije...

Luka, tako se postaje veliki igrač! Isplači se, pa u sledećem meču izdominiraj (VIDEO)

Triling gostujućeg sastava na kraju zajedno je iskombinovao čak 51 poen, od čega je Vanamejker imao 21, a Žižić i Vilbekin po 17. I za njih trojicu nije bilo nikakvog leka. 

Darušafaka je glavnu reč vodila gotovo 35 minuta i zasluženo došla do ogromnog brejka. Real je na prepoznatljivom nivou bio tokom prvog dela treće četvrtine. Tada je Kraljevski klub odigrao strahovito dobro, a sve zbog strašnog Serhija Ljulja. Strašni Serhio vezao je četiri trojke posle dva promašaja iz prvog dela. Nedugo zatim dalekometni hitac pogodio je i Tristan Tompson, pa je nakon završnih 38:44 za goste na kraju prvog poluvremena, rezultat za samo nekoliko trenutaka prebačen u 52:47!

Ali, tada je nastala rezultatska klackalica koja je trajala do poslednje sekunde. Na kraju je presudila mirna ruka i hladnija glava sa linije slobodnih bacanja, ali u rešavanju akcija iz igre. Jer, Real je u poslednja dva i po minuta dao samo jedan koš iz igre, kada je Entoni Rendolf bio precizan s poludistance. To nije bilo dovoljno da se parira šuterski vrlo raspoloženom protivniku. 

Ljulju je mnogo nedostajala adekvatna podrška na strelištu. Španski as nije mogao sve sam, uprkos tome što je na kraju imao 20 poena. Od Luke Dončića, Rudija Fernandeza i Džejsija Kerola dobio je tek pet poena, od čega se u listu strelaca upisao samo američki šuter. Dakle, teško su podbacili. Mladi slovenački organizator igre nije mogao da se pomiri s lošom igrom, pa je istu oplakao sredinom poslednjeg kvartala.

Imao je Ljulj, doduše, pomoć od Gustava Ajona, koji je na kraju skupio 16 poena i osam skokova. Ali, Darušafaka je imala više raspoloženih strelaca, spremnih da iskreiraju veliko iznenađenje. Pomenutom, letalnom trilingu priključio se i Vil Klajburn sa 13 važnih poena iz drugog plana, dok je ostatak ekipe imao daleko slabiji učinak.

Ali, svi su oni imali svoj veliki uticaj na pobedu. 

Real će u Istanbulu čekati pravi pakao. Jer, Darušafaka izgleda nikad spremnije i ozbiljnije nego ikad pre da izbaci jednog od glavnih favorita za titulu. 

EVROLIGA: ČETVRTFINALE - Drugi mečevi

Četvrtak:

CSKA Moskva- Baskonija 84:82
/Teodosić 16 - Buboa 21/

Panatinaikos - Fenerbahče 75:80
/Džejms 22 - Bogdanović 25/ 

Petak:

Olimpijakos - Anadolu Efes 71:73
/Spanulis 20 - Danston 16/

Real Madrid - Darušafaka 80:84
/Ljulj 20 - Vanamejker 21/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Real MadridLuka DončićEvroligaBredli VanamejkerAnte ŽižićSkoti VilbekinSerhio Ljulj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara