(©Reuters)
(©Reuters)

Englezi objavili tabelu bez VAR-a: Sitiju ništa ne fali, niti mu je dato; za Čelsi ne bi bilo Evrope

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.05.24. | 11:52

Poredak na tabeli engleskog prvenstva ne bi se previše razlikovao i da nije korišćena video-tehnologija

Vulverhempton je pokrenuo inicijativu za ukidanje VAR-a u Premijer ligi i nada se da će ga većina klubova podržati u tome. Odluka bi trebalo da bude poznata nakon sastanka zakazanog za 6. jun, a da bi došlo do promene bilo kog pravila potrebna je dvotrećinska većina, odnosno 14 od 20 glasova.

Čini se da je javnost na strani Vukova, mnogi treneri i igrači su se tokom sezone žalili na sudije i ukazivali na njihove greške prilikom korišćenja VAR-a, ali videćemo šta će reći predstavnici klubova i takmičenja. Zaista bi bilo veliko iznenađenje da Premijer liga kao najpopularnija na svetu ukine VAR u vreme kada je tehnologija sve zastupljenija u fudbalu.

Izabrane vesti

Ipak, od uvođenja VAR-a na najveće engleske stadione 2019. bilo je krupnih previda i grešaka sudija i nakon konsultacija sa kolegama pred ekranima. Bilo je ih je i u minuloj sezoni, ali kada se sve sabere - bez prevelike štete.

Naime, San je objavio kako bi izgledala tabela Premijer lige u sezoni za nama da sudije nisu koristile video-tehnologiju, kao i kome je koliko bodova nepravedno oduzeto, a kome koliko dodato. Zanimljivo je da bi Mančester Siti svakako bio šampion i to sa istim učinkom - 91 bod. Građani su navodno jedini uz poslednjeplasirani Šefild Junajted i petnaestoplasirani Brentford koji su sezonu završili sa baš onoliko bodova koliko su zaslužili.

Najznačajnija promena bilo bi to što bi se Njukasl našao ispred Čelsija na šestom mestu, poslednjem koje - ne računajući ishod finala FA kupa između mančesterskih rivala - vodi u Evropu. Svrake su navodno zbog korišćenja VAR tehnologije oštećene za jedan bod, dok su Čelsiju dodata dva, te bi bili bodovno poravnati, ali bi Njukasl imao bolju gol-razliku.

Najveću štetu uprkos gledanjima snimaka spornih situacija pretrpeo je Brajton, kojem po ovoj tabeli nedostaje pet bodova, ali i sa njima Galebovi ne bi uspeli da se ponovo domognu izlaska na međunarodnu scenu. Veliko iznenađenje napravila je Aston Vila koja će sledeće sezone igrati u Ligi šampiona, a klub iz Birmingema bi bio četvrti čak i da su mu data četiri boda koja mu navodno nedostaju.

Iako se u tekstu navodi da je razmatrana svaka situacija iz minule sezone u kojoj je korišćen VAR, ovu tabelu trebalo bi uzeti sa rezervom, jer je San ipak tabloid...

Evo kako bi bilo da sudije nisu menjale svoje odluke zbog VAR-a.

1. Mančester Siti 91 bod

2. Arsenal (+1) 90

3. Liverpul (-1) 81

4. Aston Vila (+4) 72

5. Totenhem (+2) 68

6. Njukasl (+1) 61

7. Čelsi (-2) 61

8. Mančester Junajted (+1) 61

9. Vest Hem (+3) 55

10. Brajton (+5) 53

11. Kristal Palas (+2) 51

12. Bormut (+3) 51

13. Vulverhempton (+3) 49

14. Fulam (-3) 44

15. Brentford 39

16. Everton (-3) 37

17. Notingem Forest (-3) 29

18. Luton (+3) 29

19. Barnli (-2) 22

20. Šefild Junajted 16

Evo i zvanične konačne tabele Premijer lige za seonu 2023/2024:



tagovi

Premijer ligaVAR tehnologijaNjukaslČelsiAleks Bouven

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara