Komentari na vest

Englezi objavili tabelu bez VAR-a: Sitiju ništa ne fali, niti mu je dato; za Čelsi ne bi bilo Evrope

S

Sprdnja

pre 2 meseca

Ko je ovo sastavio, sigurno arapi koji zastupaju arsenal i shiti 🤣🤣😎
M

Mariano

pre 2 meseca

Ako je tako rekao tabloid Sun, mora se verovati. Sad čekamo da isto uradi Informer kod nas. Problem sa VAR tehnologijom , što je to preuzeto iz košarke i nažalost sve se svodi da zadnju reč ipak ima sudija. Proći će još mnogo vode Dunavom dok se ustali tehnologija( dok zaživi AI kao jedino rešenje) , nego dok sadašnje sudije ne isključe sujetu.

suaddjoz@gmail.com

pre 2 meseca

Ovo pokazuje koliko je uticao na golove nakon korekcije odluka. U analizu ne ulazi dosta toga. Npr. priznati golovi koje var nije poništio a trebao je (Njukastl-Arsenal), poništeni golovi koje je var trebao ispravi a nije (Totenhem-Livepul). Nedosuđeni ili dosuđeni penali kada var nije korigovao odluku a trebao je. Onda tu su i situacije kad je var indirektno uticao na ishod, npr crveni kartoni. Uglavnom, kako mnogi rekoše, nije do var-a, već do onih koji ga koriste. Kriterijumi variraju, u jednoj utakmici nešto je faul, žuti karton, crveni, igranje rukom, a već narednoj nije. Kao da sudije svaki put bacaju kockicu da vide šta da dosude. Problem je tu, ne u var-u, pa je on umesto da bude oruđe pravde i fer pleja, postao nešto što pokazuje sve mane suđenja
V

VARalica

pre 2 meseca

Nije VAR problem, vec ko ga koristi i nacin na koji se koristi, kao maltene sve u zivotu... VAR nije slagao da je ofsajd ili ne, VAR nije rekao sudiji ma opusteno nije penal, vec SUDIJA koji obavlja funkciju asistenta glavnom sudiji.. Englezi su kao za to da se VAR ukine, ali hajde da vidimo koliko je zaista bilo gresaka na utakmicama, pa da se postavi pitanje, koliko bi ukidanje VARa zaista uticalo.. Imamo milion primera gde je VAR ispravio pomocnike u odluci za ofsajd, imamo milion ispravljenih dosudjenih penala (dal ispravka kada se svira ili ne svira, svejedno je), i milion pogresnih odluka gde VAR nije intervenisao zbog raznih pravila.. To zajedno direktno znaci da bi apsolutno preko 60-70% odluka na terenu, bilo pogresno i da bi debelo uticale na rezultate i samim tim na tabelu.. E sad, ko bese ono donosi odluke na terenu, sudije?! I ko ono bese zove za VAR, jel opet sudija?! Ha, pomislio bi covek da ipak nije do sistema za asistenciju vec do sudija, ali to nije moguce, nikako!
R

Realan skroz

pre 2 meseca

Masu tiketa bi proslo da nije bilo ovog smeca od Var-a,bar onih tiketa na golove...
J

Jambb

pre 2 meseca

VAR je okej, ali sudije su diskutabilne, tumacenje situacija je diskutabilno. Ova tabela je kako je VAR uticao na konacan ishod, ali ima tu jos dosta uticaja, jer promena rezultata u toku utakmice takodje utice na razvoj meca, taktiku, izmene itd. Takodje zuti i crveni karton. VAR je kao ideja odlican, ali u praksi trenutno ima dosta nedostataka koje je realno moguce bar malo po malo popraviti.
B

Barajevac

pre 2 meseca

Engleske sudije su najgore. Da nije bilo VAR-a, Vest Hemu bi bio priznat gol u nadoknadi vremena protiv City-ja, a lepo se videlo da je igrano rukom. VAR im je preko potreban i ne znaju da ga koriste kako bi trebalo, tako da je najveći problem u sudijama, a ne u VAR-u. Naravno, uvek će biti grešaka ali je cilj da se svedu na minimum i da te greške bitno ne utiču na rezultat. Zato i služi VAR, gol tehnologija..
M

Molim

pre 2 meseca

Zasto onda zele da ga ukinu?
L

Luzerpul

pre 2 meseca

@Molim Zato sto se Luzerpul žali. Bez njega bi verovatno bili 5 opet.
G

Gjk

pre 2 meseca

@Luzerpul. Liverpul želi da se ukine VAR jer bez njega bi bili 5 na tabeli. Tebi dečko baš ludo u životu.

Bojank91

pre 2 meseca

Ja sam više za to da se sudije ukinu jer svako ima neki svoj kriterijum.
П

Паун

pre 2 meseca

Каква глупост. Па само Ливерпул су закинули за бар 6-7 бодова. Пенал против Ситија за онај старт Докуа,онда рука Едегарда за пенал против Арсенала , рука Џексона за пенал против Челсија па поништен чист гол против Тотенхема. И то је само врх брега у случају Ливерпула. Има она ситуација за старт Тим Рима против (мислим) Брентфорда кад су свирали пенал. То је само оно чега сам се сад сетио. А сигурно да има још гомила ситуација где су оштећени други клубови. Мислим да су покушали да смање утицај ВАР-а на грешке судија јер су Вулвси поднели предлог за гласања за укидање ВАР-а.
S

Scaloneta

pre 2 meseca

@Паун pa nabrojao si samo gde su pogrešili na njihovu štetu, a sad napiši sve gde su pogrešili u njihovu korist i dobićeš ovo stanje sa tabele u tekstu.
D

Dededrh

pre 2 meseca

@Scaloneta. Pa što ostade ne dorečen. Daj bar 1 primer. Gde je tačno VAR pomogao Liverpulu. A bilo ih je još na štetu. Crveni za Kurzisa pa Džotu dva žuta, crveni Mekalisteru. Lepo se praviti pametan bez argumenata.
П

Паун

pre 2 meseca

@скалонета Ајде ми ти напиши ситуацију где је то ВАР помогао Ливерпулу а да није требало. Ево, напиши само једну.
L

Luzerpul

pre 2 meseca

Ne ne Luzerpul bi bio šampion.Pitajte njihove navijace. Najvise plakanja na sudije i var je imao Luzerpul,a na kraju 1 bod vise su dobili na poklon.
G

Gost2323

pre 2 meseca

Ovo se odnosi na situacije kada je VAR konsultovan i kada je preinacena odluka. U slucaju ruke Edegarda, faula Dokua i jos neki stvari vezano za Liverpool, tada VAR nije bio ni konsultovan... Za druge klubove isto tako. Toliko glup podatak i vjerovatno povrsno uradjeno sve. City ima najjaci tim i zasluzeno je sampion i to je to.
K

KJKM

pre 2 meseca

Genije idi igraj se u pesku dok odrasli razgovaraju.
L

Luzerpul

pre 2 meseca

Gost2323 Nauci ti sta se svira penal,a sta ne.Onda dodji ovde da pises. A ovaj maloumni navijac Luzerpula bolje da ide da se igra u pesku jer nema ni 18 godina.
G

Glupko(Luzerpul)

pre 2 meseca

Ti nemaš pojma bio čemu🤣🤣🤣