""
""

De Kolo razbio prokletstvo! CSKA na korak od trona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.16. | 19:50

Francuskom košarkašu bi na ofanzivi u Berlinu pozavideo i legendarni general Crvene armije Georgi Žukov

Košarkaši moskovskog CSKA prvi su finalisti završnog turnira Evrolige u Berlinu, pošto su u ruskom polufinalu savladali Lokomotivu Kubanj sa 88:81 i sada čekaju ishod meča Fenerbahče - Laboral Kuća koji počinje u 21 sat.

Izabrane vesti

Ovo će Moskovljanima biti prvo finale elitnog takmičenja od 2012. godine, kada su u odlučujućoj borbi za trofej izgubili od grčkog Olimpijakosa u poslednjoj sekundi.

Kada ruska Armija stigne do Berlina, znamo kako se to završava. Večeras je CSKA napravio prvi korak, a za podizanje pehara moraće da odigraju još bolje, pogotovo u završnici meča, jer ko god da im dođe u finalu, nateraće ih na to.

Apsolutni heroj navijača moskovskog kluba je MVP Evrolige, Francuz Nando de Kolo, kojem bi na ofanzivi u Berlinu verovatno pozavideo i legendarni general Crvene armije Georgi Žukov.

De Kolo je bio najefikasniji i najsigurniji adut trenera Dimitrisa Itudisa. Postigao je 30 poena, a pomalo neočekivano imao je veliku pomoć u Vitaliju Fridzonu koji je ubacio 13.

Ništa Lokomotivi nisu pomogle ni sasvim solidne partije Malkolma Dilejnija (26 poen), Dontea Drejpera (17) i Entonija Rendolfa (13).

Suštinski, večeras je, pored većeg kvaliteta, presudilo i veće iskustvo Moskovljana u ovakvim utakmicama. Tim iz Kubanja delovao je na početku utakmice potpuno izgubljeno i uplašeno.

CSKA je to znao da iskoristi i stekne prednost od devet poena veoma brzo i lako, a kako se kasnije pokazalo, to je zadržao i povećavao kako se utakmica razvijala.

De Kolo je dirigovao igrom CSKA, na momente i Miloš Teodosić kojeg su sasvim pristojno uštopovali igrači Lokomotive. Plejmejker reprezentacije Srbije utakmicu je završio sa osam poena i šest asistencija. 

Nikita Kurbanov i Kajl Hajns su tokom najvećeg dela utakmice dobro skakali i time su nadomestili nešto slabiji košgeterski učinak. Kada je trebalo, iks faktor Moskovljana umeo je da bude i Kori Higins.

Uspeli su Armejci u svim odlučujućim momentima na utakmici da odigraju kvalitetnu odbranu, imali su doduše i malo sreće, a kada je trebalo da se pogodi u napadu, tu je bio De Kolo.

Kada je francuski reprezentativac šest i po minuta pre kraja pogodio trojku za prednost CSKA od 78:62, bilo je jasno da su Moskovljani trasirali put ka pobedi.

Doduše, dva minuta pre kraja je Lokomotiva prišla na minus pet (82:77, probudilo je to neka loša sećanja navijačima CSKA sa prethodnih turnira, ali je ovaj put Armija ipak sigurno privela meč kraju sa linije za slobodna bacanja.

Finalna utakmica završnog turnira elitnog takmičenja igra se u nedelju od 20 sati, a tri sata pre toga na programu je meč za treće mesto.

 

 

(FOTO: Starsport)


tagovi

RusijaNando De KoloMiloš TeodosićMalkolm DilejniKajl HajnsFajnal for EvroligeEvroligaEntoni RendolfDimitris ItudisCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara