©MN Press
©MN Press

Piskavac probudio Užice velikom serijom, čitav grad veruje u opstanak!

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.05.24. | 14:18

Dobro raspoloženje u Slobodi pred današnji okršaj sa Novim Sadom, ali i u samom finišu sezone

Ljubiša Stamenković je preporodio Slobodu i probudio veru čitavom Užicu da može da izbori opstanak u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije. Popularni Piskavac preuzeo je tim posle poraza u Vršcu, Sloboda je imala sedam bodova manje od Metalca, koji je i sada prvi iznad zone ispadanja, situacija je delovala beznadežno, ali se ubrzo dogodio potpuni preporod Slobode.

Užičani su na povratničkom debiju novog stratega startovali pobedom nad Mačvom (2:0), ali su usledili porazi od Inđije i Metalca. Trebalo je da prođe malo vremena da kompletna ekipa usvoji novi sistem rada, a novajlije da dođu do pravog ritma, pa se ušlo u seriju koja još uvek traje.

Izabrane vesti

Od pobede nad Jedinstvom sa Uba 23. marta na stadionu Radomir Antić (2:1), a zaključno sa trijumfom u Gornjem Milanovcu prošlog četvrtka (2:1), Sloboda je vezala osam utakmica bez poraza, od kojih su šest bile pobede. Stamenkovićev tim nema nameru da stane, došao je na korak od cilja, odnosno na bod zaostatka od Metalca i Kolubare, pa u današnjem okršaju sa prežaljenim Novim Sadom (19.00) želi sva tri boda koja bi ga dodatno približila konačnom cilju.

"Svi koji se bave u fudbalom, znaju koliko je to teško. U tom nekom periodu smo možda bili prežaljeni, što se tiče samog ranga takmičenja, ali evo uspeli smo stvarno da se vratimo na vrhunski način. Nismo imali pravo na kiks, uspeli smo sve muški i znalački da izguramo. Ista je situacija i pred ovaj meč, nemamo prava na kiks, moramo da idemo na pobedu. Igramo protiv nezgodnog protivnika, koji se već oprostio, nema šta da izgubi, igraju bez pritiska. Ekipa su koja zna da igra, uopšte ne očekujemo lagan meč. Obično ovakve utakmice znaju da budu varljive i teške. Došli smo u situaciju da sami odlučujemo o sebi. Da nam je neko to ponudio pre početka drugog dela prvenstva, sigurno bismo oberučke prihvatili", rekao je pomoćni trener Slobode Filip Arsenijević u gostovanju na užičkoj Televiziji 5.

Sloboda je ove sezone treći najgledaniji tim Mozzart Bet Prve lige Srbije, a prosek je dodatno podignut u poslednje vreme. Tako je pre dve nedelje protiv Vršca na tribinama bilo 2.000 gledalaca, a pre šest dana u Milanovcu Užičani su bili većinska publika na stadionu Metalca.

"Veliki grad, mnogo publike, ovo stvarno nisam doživeo nigde. Na gostovanju u Milanovcu smo imali više publike nego domaćin. Mi uživamo pred njima, fudbal se u čitavom svetu igra samo zbog publike, zbog gledalaca. Mislim da smo zaslužili našim igrama, verujem i siguran sam da će opstati u ligi. Kad navijači pokazuju emocije, to je sjajna stvar. Oni žele kao i mi, mi želimo njima da donesemo sreću. Ovaj grad i navijači zaslužuju da imaju tim u Mozzart Bet Superligi, a ne samo u Prvoj ligi Srbije. Nadam se da ćemo im u skorijem vremesnkom periodu to i omogućiti", rekao je čuvar mreže Luka Savić za Televiziju 5.

Čuvar mreže Užičana potom je u kratkim crtama objasnio uticaj Ljubiše Stamenkovića.

"Najviše je doneo samopouzdanje igračima koje nam je falilo, vratio je veru igračima, navijačima i ljudima u gradu. Svi verujemo u uspeh", zaključio je Savić.

Da Sloboda stvarno ima sve u svojim rukama pokazuje i raspored do kraja sezone. U 35. kolu Mozzart Bet Prve lige Srbije Stamenkovićev tim gostuje Mladosti GAT, potom ide na noge Kolubari, a u poslednjem kolu dočekuje prežaljeni Radnički s Novog Beograda.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE, PLEJ-AUT, 34. KOLO:

17.00: Radnički NB - Mladost GAT

17.00: (2,30) OFK Vršac (3,00) Metalac (3,20)

19.00: (1,65) Kolubara (3,45) Dubočica (5,40)

19.00: Sloboda Užice - RFK Novi Sad



tagovi

Ljubiša Stamenkovićsloboda užice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara