""
""

Dejan Musli u drugoj petorci španske lige!

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.05.16. | 15:21

Srpski centar dobio veliko priznanje

Dejan Musli nije pozvan na širi spisak reprezentacije Srbije, ali je zato dobio veliko priznanje u Španiji. Najbolji igrač Manrese izabran je u drugu petorku najjače evropske lige, ali i za drugog centra kompletnog takmičenja!

Izabrane vesti

Đorđevićevih 24! Na spisku i Gudurić, Zagorac, Jaramaz, Birčević, Štimac, Mačvan...

Nekadašnji košarkaš Partizana i Mege je ove sezone beležio čak 14 poena, osam skokova i indeks korisnosti koji je tek nešto ispod 20 poena, što je ogroman uspeh. Toga je i sam svestan 25-godišnji dugajlija. 
"Izuzetno sam ponosan jer je ACB liga najjača u Evropi. Ovo nije priznanje samo za mene, nego i za moje saigrače koji su mi mnogo pomogli. Ali, znam da mogu ja još bolje. Imam 25 godina i mogu još dosta toga da naučim i pružim. Mislim da bi za mene najbolje bilo da ostanem u ACB ligi, ali još se ništa ne zna", poručio je kratko Musli.

Inače, Dejan Musli zvanično ima najviši prosečni indeks korisnosti u celoj ligi (19,6 po meču), a iza njega su Janis Burusis (18,8), Gustavo Ajon (17,3) i Ante Tomić (17)

Inače, Musli se u drugoj petorci ACB lige nalazi još sa Tomasom Satoranskim iz Barselone, te Markom Popovićem iz Fuenlabrade, Adamom Hangom iz Laboral Kuće i Gustavom Ajonom iz Reala.

Najbolji tim španskog prvenstva čine – Serhio Rodrigez (Real Madrid), Darijus Adams (Laboral Kuća), Aleks Mumbru (Bilbao), Džastin Hamilton (Valensija) i Janis Burusis (Laboral Kuća).

(FOTO: Printscreen Via Youtube)


tagovi

ManresaEvroligaENDESA ligaDejan MusliACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara