Cveće za najgoreg trenera Bajerna u ovom veku!

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.05.24. | 16:54

Henes sprečio Eberlovu ideju da da zadrži Tomasa Tuhela

Počelo je traljavo, tako se i završilo. Na oproštajnom meču Tomasa Tuhela Bajern je juče poražen u Hofenhajmu sa 2:4, a danas mu je simbolično uručeno cveće i 'zahvalnica' za sve što je uradio u proteklih 14 meseci.

Čitav događaj, oproštajni ručak za ovu sezonu, pratila je dosta neobična atmosfera. Ovo se pre svega odnosi na osmehe Maksa Eberla i Tuhela, koji baš i ne idu uz sve ono što događalo u Minhenu u proteklih godinu i kusur dana.

Izabrane vesti

Možda bi prava reč bila - neprilično.

Ali sada je to tako malo važno...

Kratka retrospektiva: Tomasa Tuhela postavili su Oliver Kan i Braco Salihamidžić nakon što je Bajern u martu prošle godine izgubio od Bajer Leverkuzena, a tadašnji trener Julijan Nagelsman odmah sutradan otišao na skijanje. Iskusni stručnjak dobio je derbi sa Dortmundom (4:2) na debiju, a onda počeo da niže neuspeh za neuspehom. Doživeo je prilično blamantnu eliminaciju iz Lige šampiona od Mančester Sitija - manje rezultatsku, više u vidu igračke nemoći - ispao je iz DFB kupa, izgubio prvo mesto na tabeli u Bundesligi koje je u jednom momentu bio povratio, da bi ga na kraju, u poslednjem kolu, Dortmund častio titulom.

U prvoj i jedinoj kompletnoj sezoni - bez trofeja! Iz DFB kupa isterao ga je trećeligaš Sarbriken u drugoj rundi, od titule se oprostio maltene pre tri meseca, a protiv najvećih konkurenata doživeo je bolne poraze: u finalu Superkupa sa RB Lajpcigom 0:3, u presudnom derbiju sa Leverkuzenom 0:3, protiv Štutgarta na strani 1:3, protiv Dortmunda krajem marta, u Minhenu - 0:2.

Jedino u Ligi šampiona Tuhel je donekle opravdao očekivanja, došavši do polufinala, mada su navijači nakon eliminacije Mančester Sitija očekivali plasman u finale na Vembliju.

Na kraju, od sedam mogućih pehara, osvojio je jedan. Ili bolje reći - bivši klub mu je 'poklonio' taj jedan.

Statistički gledano, dojučerašnji trener Bajerna osvajao je 1,95 bodova po utakmici u svim takmičenjima. Izgubio je 16 od 61 utakmice, iliti 26 odsto, što je najslabiji učinak od svih trenera slavnog kluba u ovom veku. Konkretnije, od Ota Rehagela i sezone 1995/96.

Koliko je ovo užasan učinak valjda će najbolje ilustrovati sledeći podatak: Hansi Flik i Julijan Nagelsman kombinovano su vodili 170 utakmica, odnosno 109 više od Tuhela, i doživeli samo dva poraza više?!

Pred upravom bavarskog giganta sada je serija novih sastanaka sa najmoćnijim ljudima iz Nadzornog odbora (Henes i Rumenige), koji su i sprečili Tuhelov ostanak tako što nisu dozvolili potpisivanje novog ugovora (do 2027. godine), već samo da ostane do isteka starog (do idućeg leta).

Poslednje informacije iz Minhena govore da Hansi Flik i dalje ima ozbiljan broj fanova u najužem rukovodstvu i da bi narednih dana mogao da postane kandidat broj jedan.

Bajern je ovog popodneva saopštio da neće produžiti ugovore sa Erikom Maksimom Šupo Motingom i Bunom Sarom, oni su slobodni u izboru nove sredine.



tagovi

Tomas TuhelMaks Eberl

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara