"Demarkus Kazins i Nikola Jokić"
"Demarkus Kazins i Nikola Jokić"

Denver ponovo nemoćan protiv Kingsa, a nezaustavljivom Jokiću malo falilo za tripl-dabl! Vučević išao do 35! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.02.16. | 08:45

Crnogorski reprezentativac briljirao u trijumfu Orlanda, Lilard i Mekolum napravili spektakl u pobedi nad Bruklinom, Hjustonu nije dovoljno ni Hardenovih 42 poena, Džon Vol ostvario dvocifrene brojke u tri najvažnije statističke kategorije...

Demarkus Kazins i Nikola Jokić

Drugi put u četiri dana košarkaši Denvera i Sakramenta ukrstili su koplja, a i sada u Pepsi Centru trijumf su odneli Kingsi - 114:110 (28:25, 33:25, 30:27, 23:33)

Izabrane vesti

Za razliku od duel u Kaliforniji, gde je izostao učinak Nikole Jokića, ovog puta talentovani srpski centar umalo je stigao do tripl-dabl učinka! Tek četiri asistencije nedostajale su mu da ispuni cilj, a duel sa Kraljevima završio je sa po 13 poena i skokova, uz šest završnih dodavanja i dve ukradene lopte. Čista magija. I ponovo je Jokić „prosipao“ magiju na svakom koraku - razigravao je saigrače tako da je trenera Majkla Melouna ostavljao s velikim osmehom na licu, mučio je svoje čuvare u reketu, van linije za tri poena, sa poludistance. Jednostavno, ponovo je bio neuhvatljiv. 

Ali, to ovog puta nije donelo pobedu Denveru, koji će imati za čim da žali, jer je uspeo da meč uvede u triler završnicu, upravo posle Jokićeve trojke na 11 sekundi pre kraja, kada je rezultat bio 111:110 u korist Kingsa. Sakramento je do pobede stigao zahvaljujući mirnoj ruci Darena Kolinsona, pošto je do kraja pogodio tri od četiri slobodna bacanja, a Derel Artur je promašio šut za pobedu između Kolinsonova dva odlaska na liniju penala. 

U redovima Nagetsa bilo je čak osam igrača sa preko 10 ubačenih poena, a najviše je pribeležio Vil Barton – 18, uz šest skokova i četiri asistencije. Danilo Galinari imao je jedan poen manje. Na drugoj strani Demarkus Kazins ponovo je predvodio Sakramento sa 39 poena, devet skokova i dve asistencije, dok je Rudi Gej ubeležio dabl-dabl od 16 koševa i 10 skokova. 

Prva zvezda večeri bio je crnogorski centar Nikola Vučević, koji je prosto briljirao u Orlandovoj pobedi nad bivšim klubom Filadelfijom (124:115), u meču u kojem je ubeležio čak 35 poena i tako ubeležio lični rekord sezone! 

Bio je to poraz kojim je samo produbljena agonija Seventisikersa, pošto su sada i zvanično na najgorem učinku u klupskoj istoriji, sa svega osam pobeda i čak 48 poraza.

Na izvrsni učinak jednog od najboljih centara lige Viktor Oladipo dodao je 22, a Evan Furnije 21 poen, čime je Orlando lako i bez previše problema stigao do nove pobede. 

Na drugoj strani Iš Smit je imao 22 koša, dok je Džalil Okafor pribeležio 17 poena. 

Pravu pometnju napravio je Portlandov ubitačni tandem Si Džej Mekolum - Demijan Lilard, koji je svim silama nosio Trejlblejzerse do trijumfa nad Bruklinom i ujedno šeste vezane pobede - 112:104 (34:21, 29:28, 22:33, 27:22).

Revolveraška brigada iz Portlanda razbila je rivala na parketu i postala apsolutna noćna mora za odbranu Netsa, koji nisu znali kako da spreče dvojac da zajedno ubaci čak 68 poena – po 34 obojica. Demijan Lilard je u meču sa Bruklinom postao prvi igrač posle 45 dugih godina čekanja koji je ubacio bar po 30 poena u pet vezanih Portlandovih pobeda, ali i prvi igrač NBA lige kojem je tako nešto pošlo ove sezone. Si Džej Mekolum je na svoj učinak dodao i šest asistencija i pet skokova, ali i ubacio 30 ili više koševa u dve vezane utakmice po prvi put u karijeri.

Inače, Portlandov dvojac prvi je posle 43 godine koji je u dve uzastopne utakmice koji je prelazio granicu od po 30 upisanih poena.

Goste sa Istočne obale predvodio je Bruk Lopez sa 36 poena i 10 skokova, ali bez željenog rezultata. 

NBA - REZULTATI

Filadelfija – Orlando 115:124
/Smit 22 – Vučević 35/

Vašington – Nju Orleans 109:89
/Gortat 21 – Holidej 20/

Denver – Sakramento 110:114
/Barton 18 – Kazins 39/

Juta – Hjuston 117:114
/Hejvord 28 – Harden 42/

Portland – Bruklin 112:104
/Lilard, Mekolum 34 – Lopez 36/

MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Si Džej MekolumSakramento KingsOrlando MedžikNikola VučevićNikola JokićNBA ligaDžon VolDžejms HardenDenver NagetsDemijan LilardBruklin Nets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara