Don Florentino je okrenuo prvi broj...

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.05.18. | 23:39

S druge strane žice bio je Maurisio Poketino...

Otkako je Zinedin Zidan danas iza podneva saopštio da se povlači sa funkcije trenera Real Madrida u roku nekoliko sati za njegovog naslednika mediji su kandidovali barem desetak imena. Venger, Konte, Alegri, Luis Enrike, Sari, Lev... Na gomilu realno i nerealno. Ali kako Marka večeras javlja Florentino Perez za sada je kontaktirao samo jednog čoveka i on nije među nabrojanima. Radi se o Maurisiju Poketinu, menadžeru Totenhema.

Madridski list koji je najbolje upućen u dešavanja na Santijago Bernabeuu piše kako Perez od Zidanove konferencije za štampu ne izlazi iz Valdebebasa, gde sa najbližim saradnicima analizira razne mogućnosti. Ono što Marka podvlači jeste da definitivna odluka nije doneta, ali da je mladi argentinski stručnjak kontaktiran, te da je on trenutno prvi favorit za Zizuovog naslednika. 

Izabrane vesti

Isti izvor podseća da je Poketino pre samo nekoliko dana produžio ugovor sa Totenhemom - vrednost blizu 50.000.000 evra na petogodišnjem nivou - te da po tom novom sporazumu nema izlaznu klauzulu. Međutim, navodi se i da mladi stručnjak ima usmeni dogovor sa Danijelom Levijem, prvim čovekom Pevaca, da mu u slučaju "neke izvanredne" ponude neće praviti probleme.   

Poketino se trenerskim poslom bavi od 2009. godine. Vodio je Espanjol (2009-2013), Sautempton (2013-2014), a u Totenhemu je od maja 2014. Za sada nema nijedan osvojen trofej. 

Madriđani će pokušati da pitanje trenera reše do početka Mundijala. Ukoliko ne uspe sa Poketinom, kao alternativa, navode mnogi izvori bliski madridskom klubu, tu je dete kluba Hoze Marija Gutijerez, poznatiji pod nadimkom Guti, koji trenutno radi u omladinskoj školi Reala. 

Foto: Action Images


tagovi

Maurisio PoketinoGuti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara