"Džoš Smit nije imao rešenje za Grifina"
"Džoš Smit nije imao rešenje za Grifina"

Dva brejka na startu! Grifinova tripl-dabl bomba uništila Rakete, Bikovi dotukli oslabljeni Klivlend (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 05.05.15. | 08:55

Nikola Mirotić na terenu proveo samo dva i po minuta, dok je kompletan tim Klipersa popunio ogromnu rupu posle izostanka Krisa Pola...

Džoš Smit nije imao rešenje za Grifina

Nikakve sumnje više nema - čekaju nas pravi trileri u polufinalnim okršajima Zapadne i Istočne konferencije! Posle Vašingtona, koji je skalpirao Hokse usred Atlante, viđena su još dva velika brejka - Klipersi su na krilima istorijskog trijumfa u seriji sa jednom od najvećih generacija ikada viđenih u NBA ligi uzeli meru Hjustonu, dok je Čikago bio bolji od Klivlenda, za koji nisu igrali povređeni Kevin Lav i suspendovani Džej Ar Smit.

Izabrane vesti

I pored toga što su igrali bez povređenog heroja Krisa Pola, trener Dok Rivers uspeo je da pronađe dobitnu kombinaciju i zadao društvu iz Hjustona prvi težak udarac. Jedan od najboljih plejmejkera lige nije bio prisutan na parketu, ali je timski duh bio na izuzezetnom nivou. Naravno, kada Pola nema, glavnu reč vodio je Blejk Grifin, koji je iz rukava izvukao jednu od najboljih partija ove sezone, upisao drugi tripl-dabl ove sezone i od Raketa napravio reciklažni materijal - 117:101 (19:25, 27:25, 37:27, 34:24).

Grifin je pobedu krunisao sa čak 26 poena, 14 skokova i 13 asistencija, ali je kompletan tim dao ogroman doprinos kako bi se popunila ogromna rupa u izostanku najboljeg igrača. Klipersi su na kraju imali čak šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a posle Grifina najviše se istakao Džamal Kroford sa 21 poenom, pet skokova i četiri asistencije, dok je Met Barns ubacio 20 koševa, uhvatio pet lopti i podelio tri dodavanja.

I upravo je Barns bio taj koji je prekinuo opasan nalet domaćina na startu poslednjeg kvartala. Hjuston je serijom 7:0 deficit umanjio na samo jedan poen, ali su Klipersi imali spreman odgovor. Barns je pogodio trojku koja je otvorila niz od 12 poena, čime su gosti poveli sa 101:88, četiri i po minuta pr ekraja. Barns i Kroford su punili koš, a Grifin je omogućavao da se sve to dogodi.

Hjuston na kraju nije ima način da se adekvatno suprostavi timu iz Los Anđelesa, pošto je Harden ponovo bio van prepoznatljive forme. Bradonja je meč završio sa 20 poena, ali je imao čak devet od ukupno 23 izgubljene lopte kompletnog tima. Hauard je bio najbolji strelac sastava iz Teksasa sa 22, na šta je dodao i deset skokova, a osim Trevora Arize i njegovih 17 koševa ostali su imali daleko slabiji učinak.

Na licima igrača Čikaga nije se videla ni trunka straha zbog duela protiv jednog od najopasnijih timova u ligi. Bulsi su „pucali“ od samopouzdanja, bili su uvereni da će pobediti i uzeti brejk, a Derik Rouz se pobrinuo da se to zaista i dogodi – 99:92 (27:15, 22:29, 32:26, 18:22).

Rouz je ponovo izgledao kao MVP kakav je nekad i bio – sa 25 poena i po pet skokova i asistencija, eksplozivni plejmejker trasirao je put Bikovima do prve pobede i velike prednosti pred nastavak serije. Posle silnih operacija, povreda i propuštanja gotovo 180 utakmica u poslednje četiri sezone, Rouz je izgledao kao da ga problemi nisu nimalo uzdrmali. U stopu ga je pratio Pau Gasol sa 21 poenom i deset skoova, a zajedno ubitačni tandem pravio je čuda.

Od samog starta utakmice Klivlend nije imao gotovo nikakvo rešenje za „pik-n-rol“ igru Rouza i Gasola, a na sve to kao so na ranu došle su povreda Kevina Lava, koji je završio sezonu, i suspenzija Džej Ar Smita.

U trenucima kada Rouza ili Gasola nije išlo, što se dešavalo jako retko, u prvi plan iskakao je Džimi Batler, koji je na kraju imao 20 poena. Ipak, najvažniji šut na meču pogodio je 30 sekundi pre kraja, čime je stavio tačku na pobedu i Kavsima oduzeo prednost domaćeg terena.

Borili su se košarkaši Dejvida Blata koliko su mogli – Kajri Irving je smestio čak 30 poena, Lebron Džejms je dodao 19 koševa, uz 15 asistencija, ali je opšti utisak posle utakmice bio da je nekada najbolji košarkaš lige mogao i morao mnogo više, u izostanku dva rasna strelca. Pokušavao je Blat da sa veteranom Majkom Milerom okuša sreću na krilu, ali njegova igra bila je daleko od dobre, pošto se mučio na obe strane terena. Takođe, Šon Merion i Džejms Džouns nisu mnogo toga pokazali u maloj minutaži koju su dobili.

NBA - REZULTATI:

Klivlend – Čikago 92:99 (15:27, 29:22, 26:32, 22:18)
/Irving 30 – Rouz 25/

Hjuston – LA Klipers 101:117 (25:19, 25:27, 27:37, 24:34)
/Grifin 26p, 14sk, 13as – Hauard 22p, 10sk/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pau GasolNBA ligaLebron DžejmsKris PolKajri IrvingHjuston RoketsDžejms HardenDerik RouzČikago BulsBlejk Grifin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara