Lebron Džejms i Nikola Jokić (©AFP)
Lebron Džejms i Nikola Jokić (©AFP)

Jokić potkačio Lejkerse: Dobri timovi pobeđuju, a loši uvek pronađu način da izgube utakmicu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 09:47

“Nismo stvarno povređeni. Samo želimo da svi misle da smo povređeni, posebno Minesota”, kaže Somborac

Sve što je moglo da pođe po zlu za Lejkerse – pošlo je. I to dva puta. U dve godine. Ako se usko gleda za Džamala Mareja i ovu seriju, konstatacija takođe stoji. Koliko god dobro igrali, čak i kada su ostvarili tu jednu pobedu za kakvu-takvu nadu, bilo je jasno kako će se završiti. U kom će smeru sve otići i ko će proći u polufinale Zapadne konferencije.

Može biti da je do snage šampiona, do nezaustavljivosti Nikole Jokića. Ili toga što venama Džamala Mareja protiče led. A, može biti da je malo i do Los Anđeles Lejkersa, do toga od čega su satkani, kakav im je mentalitet.

Izabrane vesti

Denver Nagetsi su dva puta bili priterani uza zid, sjajni kanadski šuter je obe neugodne situacije rešio u korist šampiona iz Kolorada. I ako pitate Nikolu Jokića, tu slučajnosti nema.

“Dobri timovi pobeđuju čak i kada igraju loše, a loši timovi uvek pronađu način da izgube utakmicu, čak i kada su iznad vas”, potkačio je Nikola Jokić tim iz Grada anđela i nastavio:

“Igramo takvu košarku, deluje da to funkcioniše. Nismo mnogo pogađali, imali smo dosta otvorenih šuteva. Međutim, verujemo jedni drugima i verovatno je to razlog zbog kojeg pobeđujemo”.

Kristalno jasan plan je postojao, čak i kad su Nagetsi gubili…

“Ne predajemo se. Od kada sam došao ovde, to je tradicija. Gubili smo svaku utakmicu, a na kraju pobeđivali. Znamo šta treba da uradimo, nezgodni smo i znamo šta je cilj”.

Nimalo nije iznenađen Somborac šutevima koje je pogađao Džamal Marej u drugoj i petoj utakmici serije. Akcije su planski pravljene za njega, cilj je bio da on bude taj kod koga će biti lopta. Jer, znaju svi u Denveru za šta je kadar.

“Znamo koliko je on nezgodan, znali smo da će igrati i za šta je sposoban”.

Za kraj poruka i za Minesotu…

Nismo stvarno povređeni. Samo želimo da svi misle da smo povređeni, posebno Minesota”, završio je Nikola Jokić.



tagovi

NBA ligaplej-of NBA ligeDenver NagetsLos Anđeles LejkersNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara