"Miloš Teodosić i Nenad Krstić"
"Miloš Teodosić i Nenad Krstić"

EL: Srpski CSKA gazi, Kralj pao u Madridu, Barsi pripao španski derbi!

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.03.13. | 23:12

Teodosić i društvo bez milosti u Malagi, dok je Panatinaikos skinuo skalp Kraljevskom klubu

 

Miloš Teodosić i Nenad KrstićSrpska kaznena ekspedicija u redovima moskovskog CSKA nastavlja da gazi! Armejci su upisali i devetu pobedu u TOP 16 fazi Evrolige, a nova žrtva ruskog giganta bila je nemoćna Unikaha Malaga – 70:66.

Izabrane vesti

Jedno je sigurno, da nema Teodosića, Krstića, Micova i Ercega, potpomognuti sa Sonijem Vimsom i Sašom Kaunom, CSKA ne bi bila isti tim.

U Malagi je viđena jedna sjajna košarkaška predstava, fenomenalna odbrana na obe strane, ali i još jedna odlična partija Miloša Teodosića, koji je sa 13 poena i 5 asistencija učestvovao u novom trijumfu, čime je i matematički obezbeđen plasman u nokaut fazu.

Domaćin se dobro držao tokom svih 40 minuta, međutim, Armejci su ipak bili preveliki zalogaj za tim kojem je jedan od glavnih igrača, Luka Žorić zaustavljen na samo 6 poena i 7 skokova tokom 30 minuta provedenih na parketu.

Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je Saša Kaun sa 16 poena, dok je Soni Vims dodao 13. Nenad Krstić je ubacio 7 poena, i imao 7 skokova, Zoran Erceg je postigao 10 poena, uz 6 skokova, dok je Vladimir Micov dodao 5 poena i 3 skoka. S druge strane, Markus Vilijams je ubacio 12 poena, a Zoran Dragić (7sk) i Erl Kalovej su dodali po 10. Srpski reprezentativac Kosta Perović nije ulazio u igru.

Košarkašima Barselone Regal pripao je španski derbi, pošto su na svom terenu savladali Kahu Laboral sa 83:74. Već od samog starta utakmice Katalonci su nametnuli svoj ritam. Tim Milka i Nemanje Bjelice je samo tokom treće četvrtine uspevao da malo neutrališe odličnu igru raspucalih domaćina, ali, to nije bilo dovoljno da se pobedi tim kakav je Barselona.

Najefikasniji igrač kod Blaugrane bio je Erazem Lorbek, koji je ubacio 16 poena, dok su Ante Tomić (8sk) i sjajni Huan Karlos Navaro (6as) dodali po 14. Bivši košarkaš Partizana Nejtan Džavaj je na terenu proveo 12 minuta, i za to vreme ubacio samo 4 poena. Na drugoj strani, Mačiej Lampe je ubacio 21 poen i imao 6 skokova, Andres Noćioni je dodao 11, Nemanja Bjelica 9, uz 4 skoka, dok je Milko Bjelica ubacio 7.

Dimitris DijamantidisKakva drama u Madridu! Kralj je pao posle 40 minuta neverovatno uzbudljive borbe, a veliku pobedu uspeo je da odnese Panatinaikos, i to minimalnim rezultatom – 74:73.

Gosti iz Atine su već tokom prvog poluvremena pokazali da u prestonicu Španije nisu došli da bi se branili, već da ostvare zlata vrednu pobedu u borbi za nokaut fazu, što im je na kraju pošlo za rukom.

Ipak, do kraja utakmice stvari su mogle da se promene, i da Kraljevski klub zabeleži trijumf. PAO je tokom poslednje deonice mahom gubio, međutim, uspeli su da se vrate u život. Utakmica je, kao što se očekivalo, ušla u dramatičnu završnicu, a tragičar je mogao da bude Dimitris Dijamantidis, koji je u poslednja dva napada promašio tri od četiri bacanja. Ipak, Serhio Rodrigez nije uspeo da pogodi koš u stilu Dušana Kecmana u poslednjoj sekundi, čime su Zeleni stigli do pobede.

Kod gostiju Carcaris je ubacio 16 poena, Dijamantidis 14, Roko-Leni Ukić 12, Stefon Lazmi 10. Na drugoj strani Nikola Mirotić je postigao 17 poena, koliko je imao i Rudi Fernandez.

U grupi E sada tri tima imaju skor 9:3, a to su Real Madrid, Anadolu Efes i CSKA Moskva, Panatinaikos ostaje na četvrtom mestu, Unikaha je peta, Žalgiris šesti, a Alba i Bamberg leže na dnu tabele.

 

EVROLIGA – 12. KOLO:

Grupa E:

Žalgiris – Anadolu Efes 79:71 (25:27, 19:15, 19:14, 16:15)

Real Madrid – Panatinaikos 73:74 (14:17, 19:21, 20:11, 20:25)

Unikaha Malaga – CSKA Moskva 66:70 (17:16, 17:14, 18:22, 14:18)

Grupa F:

Barselona Regal – Kaha Laboral 83:74 (18:12, 24:20, 19:24, 22:18)

(FOTO: Action Images)


tagovi

CSKA MoskvaEvroligaEvropaGrčkaKosta PerovićMiloš TeodosićNemanja BjelicaNenad KrstićPanatinaikosReal MadridŠpanijaStefon LazmeUnikahaVladimir MicovZoran Erceg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara