Luka Dončić (©AFP)
Luka Dončić (©AFP)

Dončić se kudi, Irving ga brani: Odgovornost za novi poraz je zajednička

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.06.24. | 10:11

Slovenac ističe da su njegove izgubljene lopte i promašena bacanja glavni razlog još jednog neuspeha u duelu sa Bostonom

Neće u redovima Dalasa da prstom pokazuju jedni na druge, već na sebe. Takav je slučaj sa Lukom Dončićem i Kajrijem Irvingom koji su preuzeli krivicu posle drugog poraza od Bostona u velikom finalu NBA lige istakavši da nisu igrali onako kako bi trebalo što je dovelo do toga da imaju apsolutni imperativ pobede pred dva naredna meča u kojima na svom parketu dočekuju Seltikse.

Dončić je na konferenciji za medije kao pravi vođa naglasio da je ekipa izgubila zbog njegovih promašenih slobodnih bacanja i izgubljenih lopti, međutim činjenica je da je on sa svoja 32 postignuta poena uz po 11 skokova i asistencija uradio "domaći". Mnogo više od Irvinga koji je i na drugom meču serije ozbiljno kuburio sa procentima šuta (7/18).

Izabrane vesti

"Moje izgubljene lopte i promašena slobodna bacanja su nas koštala pobede na ovoj utakmici. Jednostavno ću morati da budem mnogo bolji kada su u pitanju ove dve kategorije. Na kraju dana, moramo da pogodimo šuteve da bismo dobili utakmicu", naglasio je slovenački as pre nego što se osvrnuo na povredu zbog koje je bio upitan za meč: "Uvek želim da igram. Radili smo mnogo stvari kako bih bio spreman da zaigram. Bio sam dobro."

Irving je odmah nakon toga pokušao da mu smanji osećaj krivice tako što je najveći deo stavio na svoja pleća.

"Nije sam u ovome, reći ćemo mu to. Pun je emocija, oseća kao da je mogao da odigra bolje, baš kao i ja. Želeo bih da preuzmem najveći deo odgovornosti. Prve dve utakmice nisu bile najbolje za mene. Mnogo šuteva je pogađalo drugi obruč. To je nešto što te nervira kao takmičara, ali sve je to deo košarke. Moraš da prihvatiš uspone i padove. Rekao bih da je to najveći izazov kada se igra u seriji. Uvek želiš da igraš ekstremno dobro. pogotovo u finalu", kazao je Irving.

Naglasio je pride da mora bolje da koristi situacije koje mu se ukažu.

"Razočaran sam jer nisam uspeo da iskoristim prilike koje mi se ukazuju u reketu. Očigledno je da se suočavam sa Holidejem i Braunom nekoliko puta na meču, ali imam osećaj da imam prednost u određenim situacijama gde jednostavno moram da ih iskoristim."

Onaj koji pravi najviše problema ekipi Dalas nisu ni Braun ni Tejtum već Džru Holidej. Sjajni plejmejker je u ova dva meča iskočio kao iks faktor postigavši u prvom meču najpre 12 poena uz osam skokova i pet asistencija, da bi sada ostvario još bolju partiju sa 26 poena uz 11 uhvaćenih lopti i tri uspešna dodavanja. Sveukupno u dva meča ima 38 poena (drugi najbolji strelac finala) i nijednu izgubljeni loptu! Krajnje impozantno.

"Biti u ovom timu i doći do ove tačke u kojoj se nalazimo je sjajan, ali i dalje znamo da prednost od 2-0 ne znači ništa. Posao nije gotov, moramo da uradimo sve što je potrebno kako bismo ga uspešno završili", jasan je Holidej.

Treći meč serije igra se u noći između srede i četvrtka sa početkom od 02.30 u "Amerikan Erlajns centru".


tagovi

Boston SeltiksDalas MeveriksNBA plej-ofLuka DončićKajri IrvingDžru Holidej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara