"Kalovej"
"Kalovej"

El: Unikahi španski derbi, Alba doživela debakl u Atini

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.03.13. | 22:23

Tim iz Malage savladao Real u Madridu sa 77:74 i zadržao realne šanse za prolaz dalje. Panatinaikos sa 24 razlike ispratio Obradovića i Berlince kući. Barsa rutinski protiv Bešiktaša

Kalovej

Pobedom u Madridu protiv Reala rezultatom 77:74 košarkaši Unikahe upisali su šesti trijumf u okviru druge faze TOP 16 grupe E i tako zadržali realne šanse da se nađu u četvrtfinalu.

Izabrane vesti

Mini španski derbi zasluženo je pripao gostima koji su zahvaljujući neverovatnom preokretu u trećoj četvrtini preuzeli vođstvo i na kraju, u uzbudljivoj završnici uspeli da ga sačuvaju. Junak tima iz Malage bio je Luka Žorić koji je zabeležio dabl-dabl učinak (21 p, 12 sk) dok je Krunoslav Simon meč završio sa 18 poena. Srpski reprezentativac Kosta Perović nije puno igrao u ovom susretu. Stameni centar je za pet minuta, koliko je proveo na terenu, uspeo da ubaci sedam poena.

Najefikasniji u redovima Reala, koji su u ovom meču igrali bez povređenih Fernandeza i Pocijusa, bio je Serhio Rodrigez sa 17 postignutih poena. Nikola Mirotić je dodao 12, a Džejsi Kerol 10 poena.

Kraljevski klub je ostao na prvoj poziciji sa skorom 9-2 dok je Unikaha na petom mestu sa skorom 6-5.

Panatinaikos je na svom terenu demolirao Albu, tim srpskog trenera Saše Obradovića, rezultatom 82:58 i tako zadržao pobedu prednosti u odnosu na Unikahu. Sve je već bilo rešeno u prvom poluvremenu na koji su Grci otišli sa 22 poena prednosti. U nastavku su tu prednost i povećavali da bi Alba ipak uspela da smanji na ''podnošljivih'' 24 razlike.

Najefikasniji kod Zelenih bio je Jonas Macioulis sa 16 poena i šest skokova. Nekadašnji centar Partizana Stefan Lazme meč je završio sa 14 dok je Skorcijanitis ubacio 10 poena. U redovima Albe skoro svi su podbacili. Dovoljno je reći da niko nije završio utakmicu sa dvocifrenim učinkom. Vud je ubacio devet, a Đedović osam poena u desetom porazu Berlinaca u TOP 16.

 

Barselona je bez većih problema savladala Bešiktaš kod kuće rezultatom 86:61 i tako Turcima nanela 11 poraz. Meč je rešen već u prvoj četvrtini koju su Katalonci dobili sa 14 poena razlike. Zanimljivo, svi košarkaši Barse upisali su se u strelce. Džavai je postigao 16, Lorbek 12 dok su Ante Tomić i Pit Majkl ubacili 11 poena. U redovima Bešiktaša, koji nema nijednu pobedu u drugoj fazi, istakli su se Ozer sa 18 i Vidmar sa 13 koševa.

(Foto: www.euroleague.net)


tagovi

EvroligaEvropaGrčkaMuslu NalbantogluNemackaPanatinaikosReal MadridŠpanijaUnikaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara