""
""

Englezi sa rezervama, iks svima odgovara

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.06.16. | 15:36

Slovaci bi sa remijem prkatično overili plasman u nokaut fazu

Engleska je uvek pod pritiskom, bez obzira na to da li meč bio od velike rezultatske važnosti ili ne, tako da ekipa Roja Hodžsona u svakom meču ima imperativ trijumfa. Poslednji rival u grupi biće im Slovačka, koja je već na samom startu turnira nakon neočekivanog poraza od Velsa pokvarila atmosferu unutar ekipe, pa je bila prinuđena da se vadi.

Izabrane vesti

Englezi imaju četiri boda i samo teoretski nisu osigurali plasman u osminu finala. Ali suštinski su već u osmini finala. U najgorem slučaju kao jedna od trećeplasiranih ekipa. Sa druge strane, Slovaci imaju tri boda, a čak i sa njima mogu dalje. Ipak, ne bi smeli da se poigravaju sa takvim rizikom. Bod ih 99 odsto vodi dalje. Pobeda bi mogla da im donese čak i prvo mesto u grupi.

MOZZART KVOTE: 1 (4,60), X (3,40), 2 (1,90)

Seelektor Roj Hodžson je odlučio da večeras odmori neke od nosilaca igre, pa će poštedu dobiti Voker, Rouz, Ali, Runi, Sterling i Kejn, a šansu da se nametnu će imati Klajn, Bertrand, Henderson, Vilšir, Vardi i Staridž. I sa tim sastavom su Ostrvljani favoriti. Slovaci imaju veći takmičarski motiv jer im je bod važniji nego rivalu. Zato bi nerešen ishod mogao da bude najrealniji ishod jer nijedan tim nema veliku potrebu da juriša na pobedu.

MOZZART Slobodne igre: Hamšik daje gol i Slovačka pobeđuje - kvota 11,00

Poslednji put ove dve selekcije sastale su se u prijateljskom meču 2009. godine, kada je selekcija koju je tada vodio Fabio Kapelo pobedila na Vembliju sa ubedljivih 4:0. Englezi su slavili u sva tri dosadašnja međusobna okršaja, od čega su dva bila u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Portugaliji 2004. godine. Oba puta Gordi Albion je trijumfovao s rezultatom 2:1. To nameće zakljućak da bi na tiketima najbolje bilo probati sa GG.

Zanimljivo, ovo će biti prvi od ukupno dva međusobna meča ovih nacionalnih timova u naredna tri meseca, s obzirom da se Slovaci i Englezi nalaze i u kvalifikacionoj grupi za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Kada se sve sagleda, Engleska je favorit, ali daleko od toga da ekipa Jana Kozaka nije u stanju da joj pokvari planove.

SLOVAČKA – ENGLESKA (21.00)
Stadion: Žofra Gišar (Sent Etjen)
Sudija: Karlos Velasko (Španija)

SLOVAČKA (4-2-3-1): Kozačik - Pekarik, Škrtel, Đurica, Hubočan - Pečovski, Kucka - Mak, Hamšik, Vajs - Nemec
ENGLESKA (4-4-2): Hart - Klajn, Kejhil, Smolin, Bertrand - Henderson, Dajer, Vilšir, Lalana - Stardiž, Vardi  

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Slovačkereprezentacija Engleskeeuro 2016Engleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara