""
""

FIBA do kraja nedelje promoviše novu Evroligu?

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.06.15. | 10:33

U Budimpešti će po svemu sudeći biti i promovisana FIBA Evroliga, bolje rečeno njen format, a saznaje se da će biti obelodanjena i finansijska ponuda za klubove učesnike, koja će biti daleko unosnija od one sa kojom prvi čovek ULEB Đordi Bertomeu raspolaže

Stvari se u evropskoj klupskoj košarci ovih dana i nedelja zahuktavaju iz minuta u minut. Sukob na relaciji FIBA i ABA lige ne jenjava, koletaralna šteta opet bi mogli da budu srpski savez i klubovi, kao i njihove kolege iz regiona, a vikend pred nama mogao bi konačno da donese odgovore na neka pitanja.

Izabrane vesti

Kako prenosi Sportski žurnal,  u danima završnih bitki košarkašica na Evropskom prvenstvu u Budimpešti će se sastati Izvršni odbor FIBA Evrope.

Na tom sastanku će se evropskim ligama i nacionalnim košarkaškim organizacijama postaviti isti zahtevi koji su nedavno upućeni savezima bivše SFRJ. Jedan od važnijih je i saglasnost za prozore u kalendaru tokom klupske sezone. Najbitnije je to što će svim evropskim ligama biti naloženo da izađu iz EKA, kao što je to novoformiranoj ABA ligi postavljeno u vidu dodatnih zahteva.

U Budimpešti će po svemu sudeći biti i promovisana FIBA Evroliga, bolje rečeno njen format, a saznaje se da će biti obelodanjena i finansijska ponuda za klubove učesnike, koja će biti daleko unosnija od one sa kojom prvi čovek ULEB Đordi Bertomeu raspolaže.

Iako su na sastanku 16. juna klubovi ABA lige i savezi iz regiona postigli dogovor o novoj strukturu regionalnog takmičenja, pojavile su se informacije da FIBA nije zadovoljna tim sporazumom. Svetska kuća košarke zatražila je navodno od svih klubova da se odreknu takmičenja pod okriljem ULEB.

To praktično najviše pogađa Crvenu zvezdu i Cedevitu koje su izborile plasman u Evroligu, kao i Partizan, Budućnost i Olimpiju, timove koji bi trebalo da igraju Evrokup.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaSlovenijaKSSJadranska ligaHrvatskaFIBA EvropaEvropaEvroligaCrna GoraABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara