Igrači Liverpula (©Reuters)
Igrači Liverpula (©Reuters)

Liverpulovi snovi bačeni i oduvani, sad je vreme za utešnu srebrnu pesmu ševe (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.04.24. | 15:28

Majkl Antonio postao glavni negativac navijača Crvenih i u finišu dao izjednačujući gol, titule na Enfildu neće biti

Proleće 2024. ostaće zabeleženo kao jedno od najtužnijih u novijoj istroriji kluba. Jeste klub preživeo svašta u prethodnim decenijama, uključujući i tragedije na Hejselu i Hilzboru, finansijske prevare vlasničkog tandema Tom Hiks-Džorž Džilet iz prve decenije tekućeg veka, osma mesta na tabeli Premijer lige i kvalitet igračkog kadra ispod svakog nivoa iz perioda 2010, 2011. ili 2012. godine, ali će po sportskom i identitetskom pogledu ova tuga dostići novi stadijum.

Jirgen Klop se neće oprostiti titulom šampiona Engleske. Trener koji je dotakao status božanstva u prethodnih devet godina i stao uz rame sa ljudima poput Bila Šenklija i Boba Pejslija vratio je klubu stari sjaj u skoro punoj deceniji provedenoj na Enfildu, ali će šestostrukog evropskog šampiona napustiti s gorkim ukusom. Liverpul je odigrao nerešeno na gostovanju Vest Hemu 2:2 (0:1), pa su tako kao što kažu stihovi pesme Youll Never Walk Alone "snovi bačeni i oduvani" a navijači će utehu morati da potraže u "slatkoj srebrnoj pesmi ševe".

Izabrane vesti

Sve je bacio Liverpul niz reku u prethodnim sedmicama. Najpre je ispao iz FA kupa od Mančester Junajteda, zatim od Atalante u Ligi Evrope, a onda su uz Temzu i Mersi otišli svi snovi o trijumfalnom oproštaju Jirgena Klopa. Po svim linijama su simbolično potučene šanse Liverpula, kako od gradskog rivala, tako i od rivala iz prestonice. Dočekao je Everton sladostrasni momenat da kao značajno manje uspešni komšija dočeka trenutak slabosti kluba koji ga decenijama rezultatski ugnjetava i tako mu oduzme suštinske šanse za titulu, a zatim su i Čekićari iz Londona uspeli da dokrajče goste iz "sirotinjskog" Liverpula.

Nije Liverpul bio jedini akter susreta na Olimpijskom stadionu u Londonu kog očekuje velika rekonstrukcija stručnog štaba po završetku sezone. Pojavile su se prethodnih dana vesti da bi od leta Čekićare mogao da preuzme Ruben Amorim, strateg koji je sedmicama figurirao kao prvi kandidat za naslednika Jirgena Klopa, sve dok nije krenulo sa govorkanjima o dolasku Arnea Slota (po svemu sudeći definitivnom). Ostavio je Dejvid Mojes u prethodnih pet godina veliku zaostavštinu u prestonici i od Vest Hema načinio osvajača evropskog trofeja, standardnog člana gornje polovine tabele Premijer lige i čestog putnika u evropska takmičenja. Želi Škot da se u mirnom tonu rastane s klubom kom je podario odlične rezultate u prethodnim godinama, a bacanje u zaborav blamantnog poraza od Kristala Palasa (5:2) prethodnog vikenda bila je jedna od glavnih misija današnjeg okršaja protiv crvenog velikana.

Kao da je Liverpul preneo energiju sa Gudisona na Olimpijski stadion, pošto u mršavom prvom poluvremenu nije bio ni bleda senka one poletnosti koja je devet godina krasila Klopov tim. Bez Mohameda Salaha, Darvina Nunjesa i Dominika Soboslaija u startnoj postavi, letargični gost delovao je potpuno nesnađeno na prestoničkom suncu i pravo je čudo kako do 43. minuta nije primio gol. Tada je Džeroud Bouen iskoristio centaršut Mohameda Kudusa i savladao Alisona.

Osvežio je Klop igrače na poluvremenu i pokazao da ne želi da ode sa Olimpijskog stadiona bez ispaljenog metka. Preokrenuli su Redsi golovima Endrjua Robercona u 48. minutu i autogolom Alfonsa Areole u 65, ali su i ti golovi više bili "umuvani" u gol gostiju, nego pristigli kao plod besprekorne igre. Obukao je u 77. minutu Majkl Antonio odelo glavnog negativca i ubice dodatne neizvesnoti u poslednjih nekoliko premijerligaških kola, pošto je u u 77. minutu dao novi gol Alisonu glavom.

Tek kada je narodski rečeno đavo odneo šalu, Klop je posegao za promenama i u poslednjih desetak minuta uvrstio u igru Mohameda Salaha i Darvina Nunjesa. Tom prilikom je Egipćanin iskazao veliki bes ka šefu i poslao mu neke neugodne reči, očigledno razočaran činjenicom da ga Klop uvodi kad je sve otišlo u propast.

Svašta je Liverpul preživeo, ali sada ostaje ogromna bojazan da sve ovo podseća na godine kada je Rafa Benitez odlazio iz klupa, sa nekakvim "poluspesima" na klupi, a onda je klub postao osrednji premijerligaški, igranje u Ligi Evrope postala je premija, a Liga šampiona pet sezona nemoguća misija. Arne Slot će imati jednu od najnezahvalnijih uloga u evropskom fudbalu narednog leta.


PREMIJER LIGA – 35. KOLO

Subota

Vest Hem - Liverpul 2:2 (1:0)

/Bouen 43, Antoni 77 - Robercon 48, Areola 65 ag/

16.00: (2,20) Fulam (3,50) Kristal Palas (3,45)

16.00: (1,53) Mančester Junajted (4,90) Barnli (5,30)

16.00: (1,22) Njukasl (7,00) Šefild Junajted (11,0)

16.00: (2,05) Vulverhempton (3,60) Luton (3,80)

18.30: (2,45) Everton (3,35) Brentford (2,90)

21.00: (2,15) Aston Vila (3,60) Čelsi (3,25)

Nedelja

15.00: (2,25) Bornmut (3,60) Brajton (3,05)

15.00: (4,70) Totenhem (3,90) Arsenal (1,80)

17.30: (9,00) Notingem Forest (5,80) Mančester Siti (1,30)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

LiverpulVest Hem

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara