""
""

Florens za prvenac Zjelone Gore, Solnok iznenadio Sasari

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.10.16. | 20:33

Bivši plejmejker Cibone i Zadra odigrao dobru partiju protiv Ludvigzburga

Malo je nedostajalo da nemačku Ludgivzburg napravi veliko iznenađenje drugom kolu E grupe FIBA Lige šampiona, u kojoj igra i Partizan. Ipak, na kraju je u Poljskoj slavila domaća Zjelona Gora sa 72:70.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da je pitanje pobednika rešio nekadašnji plejmejker Zadra i Cibone Džejms Florens koji je osam sekundi pre kraja utakmice postigao jedno od dva slobodna bacanja za konačan rezultat. U poslednjoj sekundi trojku za pobedu gostiju promašio je Koton.

Nikola Đurišić je sa 19 poena predvodio poljsku ekipu, a Florens je postigao 13. Kod Ludvigzburga najefikasniji je bio Koton sa 14 poena.

Prethodno je u ovoj grupi ekipa Solnoka napravila iznenađenje, pošto je u Mađarskoj savladala favorita, italijanski Dinamo Sasari sa 73:72.

Pobednik je rešeno bukvalno u poslednjim sekundama. Prvo je Kristijan Vitman pogodio za dva poena prednosti Solnoka, a zatim je Lideka, na sekund pre kraja, iskoristio samo jedno od dva slobodna bacanja i tako je u nepovrat otišla šansa da Sasari stigne do produžetka.

David Vojvoda tradicionalno je bio najefikasniji kod Solnoka sa 19 poena, crnogorski internacionalac Aleksa Popović dodao je 13, a Miloš Borisov 11 poena. Kod Sasarija je Rok Stipčević ima 15 poena, a Duško Savanović ubacio je šest poena.

Ovo je mađarskom timu bila prva pobeda u Ligi šampiona.

Inače, juče je u prvom  meču drugog kola ove grupe atinski AEK kao gost slavio protiv belgijskog Šarlroa sa 80:58.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dinamo SasariDuško SavanovićDžejms FlorensEvroligaFIBA Liga šampionaKK Zjelona Gora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara