Gudaitisu stradali prednji ukršteni ligamenti

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.02.19. | 15:34

Ako se zvanično i potvrdi ova informacija, oporavak minimum šest meseci

Uspeli su košarkaši milanske Olimpije da se izvuku iz kandži Gran Kanarije i posle dodatnih pet minuta slave na Kanarskim ostrvima, ali verovatno bi svako u klubu žrtvovao čak i taj brejk samo da Arturas Gudaitis bude sposoban da nastavi sezonu.

Međutim, Simonea Pjaniđanija i njegov stručni štab dočekala je katastrofalna informacija – prvi centar ekipe pokidao je prednje ukrštene ligamente levog kolena i završio sezonu. Litvanski centar je tešku povredu pretrpeo sredinom druge četvrtine posle teškog pada, zbog čega su ga medicinske ekipe na nosilima odnele do ambulantnih kola i onda dalje u bolnicu.

Izabrane vesti

Iako teza o kidanju ACL nije zvanično potvrđena zbog velikog otoka na kolenu, u klubu su gotovo sigurni da Gudaitisa čeka oporavak od bar šest meseci i da bi na terenu mogao da se nađe tek krajem godine. Gudaitis je odmah posle utakmice imao specijalistički pregled, ali lekari veruju da treba sačekati još malo sa konačnom procenom. Navodno, sve bi trebalo da bude jasno koliko do nedelje, ali prognoze nisu nimalo optimistične. 

Gudaitis je jedan od najboljih igrača Olimpije i treći strelac ekipe u Evroligi sa prosekom od gotovo 13 poena, uz sedam uhvaćenih lopti. Pre samo nekoliko dana izjavio je da nikada nije bio bliži odlasku u NBA. Njegove utakmice do detalja su pratili ljudi iz Klivlenda, koji su sa Gudaitisom obavili nekoliko razgovora i uverili ga da će uskoro otići u franšizu iz Ohaja. Sada, nažalost, pitanje je da li će se i kada to desiti...

Olimpija je, podsetimo, već bila u problemima na centarskoj poziciji pošto je Kejleb Tarševski doživeo prelom prsta i ne bi trebalo da ga bude na terenu do kraja marta. Umesto njega je doveden Alen Omić.

Ovo je veliki udarac za Olimpiju i klupske namere da se obezbedi plasman u plej-of Evrolige.

 


tagovi

Arturas Gudaitis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara