"Jedan od mnogo tragičara - Bredli Vanamejker"
"Jedan od mnogo tragičara - Bredli Vanamejker"

Ima nešto u Vitoriji što budi ono najgore u Turcima! Darušafakina neviđena bruka, Baskonija se opet iživljavala! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.12.16. | 22:42

Sigurna i rutinska pobeda tima Sita Alonsa u poslednjem meču 11. kola Evrolige - 73:52

Jedan od mnogo tragičara - Bredli Vanamejker

Darušafaka je u ozbiljnoj krizi i tu više nema ni najmanje dileme! Lepo je to što se tim od 30.000.000 evra iživljava nad daleko jeftnijim turskim klubovima, ali Darušafaka je u Evroligi upala u strašan crni vrtlog, a kako su skupocene akvizicije Dejvida Blata izgledale večeras u Vitoriji, pitanje je kada će se iz istog izvući. 

Izabrane vesti

Tesni porazi od Galatasaraja, Panatinaikosa i Olimpijakosa možda će i moći da „svare“ rukovodeći kadrovi istanbulskog kluba, ali bruku iz Vitorije - teško! Baskonija - Darušafaka 73:52. 

Ne, nismo loše napisali, niti ste vi pogrešno čitali. Baskonija se nije iživljavala kao nedavno protiv Fenerbahčea, ali je uradila sve ono što je bilo potrebno kako bi se pribeležila jedna od najubedljivijih klupskih pobeda ove sezone! Očigledno je da u Vitoriji postoji ono „nešto“ što u Turcima budi ono najgore. Fenerovu sudbinu večeras je doživela Darušafaka. 

Međutim, ako je suditi po onome što smo mogli da vidimo kraj aut-linije, trener Alonso nije bio zadovoljan pojedinim odlukama svojih igrača čak i kada je razlika bila jako blizu tridesetog podeoka. 

Doduše, izgledalo je u nekoliko navrata da Baskonija odrađuje posao sa „pola gasa“, što je opet bilo dovoljno da se prebogati istanbulski sastav propisno osramoti. Treba, ipak, naglasiti, da je Baskonija odigrala brutalno jaku odbranu - individualno i timski. Nije ni čudo što gosti nisu mogli da se sastave...

Šta napisati o utakmici koja je praktično već nakon prvog poluvremena bila rešena? Darušafaka nije izgledala ni kao tim dostojan nekog, daleko slabijeg, evropskog takmičenja. Za poluvreme gosti su ubacili samo 19 poena, imali nešto ispod 23 odsto pogođenih šuteva za dva, tek 3/13 za tri poena, uz svih pet neiskorišćenih slobodnih bacanja. Baskonija je imala 18 poena viška i pored toga što je imala svih osam promašaja sa distance!

Darušafakin skener šuteva sredinom treće deonice

Da bruka bude veća, Darušafaka je na kraju prvog dela imala timski indeks korisnosti: „+1“! Bredli Vonamejker je bio u debelom minusu (-10), a samo jedan igrač imao je više od jednog pogotka u tom trenutku! A na polovini trećeg kvartala Darušafaka je imala tek 9/42 iz igre... Bruka. 

Rezultat bi na kraju bio još ubedljiviji da Džejms Anderson nije pogodio dve uzastopne trojke u poslednjih 30 sekundi meča.

Kod domaćina ponovo je najefikasniji bio Šejn Larkin sa 14 poena, čemu je dopisao i pet asistencija. Rodrig Bobua je skupio 12, a Johanes Vojtman 10 poena, uz devet skokova. U redovima Darušafake Anderson je ubacio 11 poena i bio jedini sa dvocifrenim učinkom u timu.

EVROLIGA - 11. KOLO

Sreda:

Makabi - Bamberg 70:85
/Gaudlok 20 - Meli 27/

Četvrtak:

Fenerbahče - Crvena zvezda 87:72
/Judo 15 - Simonović 14/

Armani Milano - CSKA Moskva 64:79
/Raduljica 11 - Kulagin, Džekson 14/

Real Madrid - Žalgiris 96:91
/Dončić 17 - Motum 17/

Petak:

Anadolu Efes - Barselona 72:68
/Grejndžer 16 - Rajs 22/

Panatinaikos - Galatasaraj 85:58
/Kalates 14 - Šilb 15/

Olimpijakos - Uniks Kazanj 88:59
/Grin 15 - Lengford 25/

Baskonija - Darušafaka 73:52
/Larkin 14 - Anderson 11/

.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

EvroligaDžejms AndersonBredli VonamejkerBaskonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara