""
""

Kako propada fudbal: Igraš se na društvenim mrežama kad nije ni vreme, ni mesto (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.09.16. | 08:45

David Luiz postao je meta snažnih kritika, u kojim su prednjačili Tijeri Anri i Džejmi Karager. Brazilac kao da je zaboravio da se nalazi na stadionu, samo nekoliko minuta pre početka utakmice

Mnogo je razloga zbog kojih fudbal sve više gubi draž i postaje samo biznis gde se obrću astronomske sume novca. Mada su to priče za neke druge redove, jedna od boljki modernog fudbala jesu - društvene mreže. 

Izabrane vesti

I nije problem toliko u tome što igrači, generalno sportisti, koriste priliku da budu bliski sa svojim obožavaocima putem interneta, već što se granice drastično pomeraju. U negativnom smeru. Tako se David Luiz našao na meti brojnih kritika zbog upotrebe telefona i društvenih mreža na 30 minuta pre početka utakmice! I to one u kojoj je Čelsi doživeo poraz od Liverpula, a Luiz bio jedan od krivaca za neuspeh. 

Šta se zapravo dogodilo? Luiz je tačno na pola časa pre starta utakmice na društvene mreže postavio fotografiju dresa i istakao da jedva čeka da ponovo debituje za Plavce. Taj se potez nikako nije dopao fudbalskim legendama Tijeriju Anriju i Džejmiju Karageru, pa su po Brazilcu osuli paljbu, bez pardona. 
"Da sam mu ja saigrač, sigurno bismo se posvađali zbog ovoga", jasan je nekadašnji golgeter Arsenala. 

Bivši kapiten Liverpula bio je daleko oštriji.
"Ne mogu da verujem da je koristio telefon u tom trenutku. Da sam ja Antonio Konte, ostavio bih ga na klupi. Nema šanse da si koncentrisan na utakmicu ako se zezaš na telefonu", raspalio je Karager, a onda nastavio:
"Štoperski tandem Čelsija treba da budu Teri i Kejhil, nikako drugačije. Ali, Čelsi je klub koji praktično sam dovodi igrače, a ne trener. Menadžeri se menjaju kao na traci. Da je Konte zaista hteo Luiza on bi ga sam doveo mnogo ranije. Luiz nije Konteov tip štopera. Svi znamo kakve je štopere Konte stvorio, a Luiz je daleko od takvog igrača".

Ni nekadašnji menadžer Grejem Sunes nije imao previše dobrih stvari da kaže o Davidu Luizu.
"On može da kaže kako mu takve stvari pomažu u opuštanju, da ne mora razmišlja o utakmici, ali ja bih želeo da bude uzbuđen, da bude potpuno fokusiran i da bude nervozan", izjavio je Sunes.

Kakvo je vaše mišljenje o ovoj temi? Da li ste saglasni sa razmišljanjem fudbalskih asova, ili ipak podržavate Luiza?

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tijeri AnriPremijer ligaEvropaEngleskaDžejmi KaragerDavid LuizČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara