(©ABA liga 2/KK Spartak/Damir Vujković)
(©ABA liga 2/KK Spartak/Damir Vujković)

Pune tribine Dudove Šume čekaju revanš za istoriju srpske košarke

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.05.24. | 13:05

Spartak domaćin Vojvodini u drugoj utakmici finala ABA 2 lige (19.00)

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Subotice/

Došao je trenutak kada cela sezona staje u 40 minuta u kojima ćemo dobiti odgovor ko će biti šesti predstavnik Srbije u ABA ligi sledeće sezone. Da li je kucnuo čas da se najbolja regionalna košarka zaigra i u Subotici ili će se vratiti u Novi Sad?

Izabrane vesti

Odgovor će biti poznat večeras nakon revaš susreta između Spartaka i Vojvodine, koji se od 19 časova igra u dvorani "Dudova Šuma" u Subotici.

Košarkaši Spartaka brane poen prednosti nakon pobede u Novom Sadu (74:73), pošto po propozicijama takmičenja nema majstorice, već se u slučaju da bude 1:1 u pobedama gleda koš-razlika. To znači da su domaćini u prednosti od pola koša, što i nije baš mnogo, ali u slučaju nerešenog rezultata nakon četiri četvrtini neće se igrati produžeci, već će Subotičani ići u viši rang.

Uprkos porazu, bolji utisak u prvoj utakmici osatavili su Novosađani koji su uspeli da se vrate u meč nakon 13 poena zaostatka. Čak su i stigli do izjednačenja 69:69, ali su se u dramatičnoj završnici gosti odbranili i sačuvali pobedu, koja svakako nagoveštava nova uzbuđenja u rasprodatoj "Dudovoj Šumi".

Ove dve ekipe poznaju se vrlo dobro, tokom cele sezone bili su dominantni u odnosu na ostale rivale u KLS i ABA 2, što potvrđuju prvo mesto Vojvodine u domaćem šampionatu, a Spartaka u regionalnom. Prosto je neverovatno koliko su vojvođanski rivali statistički slični: trenutno je u međusobnim okršajima u svim takmičenjima ove sezone 2:2, a koš-razlika je 315:315.

Strateg Subotičana Vlade jovanović je na konferenciji pred večerašnju utakmicu istakao da u gradu vlada euforija pred utakmicu.

"To su dva dobra tima koji su imali kontinuitet rezultata, od početka do kraja. Mislim da smo tačno gde smo želeli, što u sportu prilikom planiranja nije uvek slučaj. Košarka se vratila u Suboticu na pravi način, oseća se ta euforija. Ja sam ovde nekih šest meseci i osećam promenu, ne samo na utakmicama, nego i kada šetam gradom, što je fenomenalno. Sada je na nama, na igračima i na navijačima da se u četvrtak potrudimo da taj trenutak pretvorimo u nešto čime ćemo biti ponosni i što će trajati duže vreme". 

I Miloš Isakov Kovačević sa optimizmom govori o predstojećem revanšu.

“Nismo zadovoljni brojem kvalitetnih minuta u prvom meču u kojem su naši navijači napravili ambijent o kojem se i dalje priča. Hvala im na tome. Ispred nas je poslednji meč u ovoj sezoni. Pokušaćemo da u većem uzorku odigramo našu najbolju košarku u oba pravca. Najlepši izazov je ispred nas, puna hala, finale ABA 2 lige, protiv prvoplasiranog tima iz ligaškog dela, ne može lepše... Pred nama je zadatak u kojem treba da budemo rasterećeni, hrabri, odgovorni, inspirisani i spremni da pokažemo poštovanje pre svega prema sebi i prema velikom radu i postignutim rezultatima ove godine koji su istorijski i nisu slučajni. Ovo je meč između dva tima koja igraju u drugačijem ritmu. Ko uspe da nametne svoj, automatski će doći u situaciji da bude bliži pozitivnom rezultatu", rekao je Isakov Kovačević i dodao da će Vojvodina večeras ponovo biti bez Ašćerića.

Ko god da prođe, jasno je da će Srbija u sezoni 2024/2025 ABA lige imati rekordnih šest klubova. Tamo su već Crvena zvezda, Partizan Mozzart Bet, Mega, FMP i Borac Mozzart.

PIŠE: Oliver Nagel



tagovi

KK Spartak SuboticaKK VojvodinaABA 2 liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara