""
""

Kalkulacije: Kako možemo na EURO?

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.09.16. | 21:47

Ko ide direktno, a ko i kako u baraž... Samo jedan scenario odgovara Srbiji

Jedna od tri. Ostale su još dve. Ako sve bude kao po planu, eto nas u baražu. Trijumfom nad Republikom Irskom (3:2), mlada reprezentacija Srbije napravila je prvi od tri potrebna koraka ka plasmanu u doigravanje čiji će pobednici kompletirati listu učesnika predstojećeg Prvenstva Evrope, narednog leta u Poljskoj.

Orlići se nalaze na drugoj poziciji tabele Grupe 2 i, teoretski, mogu da se umešaju i u borbu za prvo mesto, mada su, objektivno, za tako nešto šanse minimalne. Lider je Italija koja sigurnom pobedom nad Andorom (3:0) stekla šest bodova više od naše selekcije (ima i meč više) uoči završna dva kola, pa da bismo je prestigli morali bismo da dobijemo obe naredne utakmice (7. oktobra protiv Republike Irske u gostima i 11. oktobra protiv Slovenije na našem terenu), plus da navijamo da  Litvanija, koja je bez šansi, dobije Azurine u poslednjem kolu.

Izabrane vesti

A to je teško očekivati.

Evo kako trenutno izgleda plasman na tabeli Grupe 2 kvalifikacija za Prvenstvo Evrope:

Daleko realnije deluje da stignemo do doigravanja. Da bismo u tome uspeli potrebno je najpre da slavimo u dve preostale utakmice - protiv Iraca i Slovenaca - ujedno sačekamo rezultate ostalih konkurenata na tabeli najboljih drugoplasiranih reprezentacija. Tu smo na šestom mestu, sa bodom manje od četvrtoplasiranih Švajcaraca, u ovom trenutku poslednjih putnika u baraž. S tim što ovde valja naznačiti dva detalja.

Još dve: Uroš Silni i Darko Odlični nas vode ka baražu! Šta je sa golmanom? (VIDEO)

Prvi se tiče obračuna bodova, jer se svim drugoplasiranim selekcijama poništavaju rezultati utakmica sa poslednjim, šestoplasiranim selekcijama u grupi. A drugi je da pojedini timovi, poput našeg, imaju samo jedan susret do kraja, što nas stavlja u povlašćen položaj, jer bi nam se uračunali bodovi i protiv Iraca i protiv Slovenaca (naravno, ako pobedimo), pošto je poslednja Andora.

Trenutan poredak na tabeli drugoplasiranih reprezentacija izgleda ovako:

Na primer, Francuska u Grupi 3 ima 17 bodova i samo jedan meč do kraja, međutim, protiv fenjeraša Severne Irske, tako da će Galski petlovi ostati na ovome što su dosad osvojili. A teško je očekivati da će preskočitinajveće iznenađenje kvalifikacija, Makedoniju, koja bi pobedom nad Škotskom napravila senzacionalan uspeh u vidu direktnog plasmana.

Sivić: Biće i lepih utakmica

Interesantno je i u Grupi 5. Rumunija je druga sa 16, Bugarska treća sa 14, ali se odlučujući meč igra u Sofiji u završnoj rundi, pa je i ovde sve moguće. Švajcarcima je, valja i to napomenuti, u „krnjoj“ grupi 9 (samo pet reprezenatcija) ostao samo još meč u gostima sa Norveškom, koja trenutno zaostaje dva boda, pa će obe selekcije ostati iza naše, pod uslovom da Orlići budu maksimalni do kraja. Interesantna je i pozicija Austrije, do kraja igra sa Farskim Ostrvima (neće joj se računati pobeda, jer su Farani poslednji) i Nemcima, liderom Grupe 7, tako da valja očekivati da dođe do velikog tumbanja na tabeli drugoplasiranih reprezentacija (kompletan poredak u svim grupama pogledajte OVDE).

Nadamo se, srećnog po nas.

Napomena 1: Poljska se kao domaćin direktno plasirala na EP, pridružiće joj se devet pobednika grupa i dva najbolja tima iz baraža. Na završnom turniru 12 najboljih evropskih reprezentacija biće raspoređeno u tri grupe sa po četiri tima.

Napomena 2: Pozicija na mini tabeli drugoplasiranih određuje se na osnovu sledećih parametara: bodovi, gol-razlika, broj datih golova, broj golova datih u gostima, kartoni i ako je sve isti na kraju - koeficijent.

Napomena 3: Baraž mečevi su na programu 7. i 15. novembra

(FOTO: Star sport)


tagovi

Srbijamlada reprezentacija SrbijeMlada reprezentacijakvalifikacije za ep u21kalkulacije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara