"navijači Legije opet prave probleme"
"navijači Legije opet prave probleme"

Kratak recept za gubitak svlačionice, Jozak se brani: Nisam bežao dok su mi igrače tukli

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.17. | 12:09

Legija u velikom problemu

navijači Legije opet prave problemeUgledni poljski sajt Sportove fakti najbolje je opisao situaciju u Legiji: tim igra očajno, uprava se pravi luda, trener nije trener, a igrače tuku. Najveći poljski klub proživljava haotične trenutke. Posle huliganskog pira po povratku ekipe iz Poznanja, odnosno prebijanja igrača nakon tog poraza od Leha (0:3), niko u Varšavi ne vidi brz spas za Legiju.

Podseća se da je ministar poicije Marjuš Blaščak novembra 2016. godine rekao da problem sa nasilnim navijačima treba da rešavaju uprava Ekstraklase, nacionalni Fudbalski savez i klubovi. Ocenjuje se da je time huliganima samo dato zeleno svetlo da udare svom snagom, jer klubovi sami - jednostavno ne mogu.

Izabrane vesti

Ipak, kritikuje se pasivna reakcija Legije posle sramnog dešavanja u ponedeljak. Naravno, nisu pošteđeni ni igrači, jer zaista su katastrofalni proteklih nedelja. Pre Leha, savladala ih je i Jagjelonija (0:1). Vaspitnu meru svi bi odobrili, ali ne i fizičko nasilje. Doduše, trener Romeo Jozak, nekada bliski saradnik Zdravka Mamića i čovek kome je dirigentska palica u Varšavi - mimo svake logike - poverena bez dana trenerskog iskustva u nekom drugom klubu (?!) smatra da su mediji malo preuveličali situaciju.
"Istina je da nas je po povratku iz Poznanja sačekala grupa od 70 navijača. Njihov vođa mi je prišao i rekao: ’Treneru, ovo nema veze s tobom, samo sa igračima’. Onda je tu bilo varnica sa igračima. Navijači su bili razočarani igrama u poslednje dve utakmice", rekao je Jozak za Večernji list.

Poljski mediji mu ne veruju, a kako su oni prvi i objavili vest pre no što ju je Legija potvrdila saslušaćemo i njihovu verziju događaja. Ona kaže da je Jozak pobegao kad je video da se situacija zakuvala. Sportove fakti u autorskom tekstu podseća da je hrvatskom treneru to bio već treći put da je sam sebi pucao u noge. Odmah posle utakmice sa Lehom javno je rekao: "Fudbal je muški sport, a mi smo danas igrali kao devojčice". Drugi put je ekipu izneverio time što nije reagovao na huliganski ispad. Treći put kad je u izjavi za Večernji pokušao da umanji težinu incidenta.
"Kratak recept za brzu katastrofu", ocenjuje Sportove fakzi.

Dodaje se i da je Jozak bespovratno izgubio svlačionicu i da posle svega ne postoje šanse da se poverenje ponovo izgradi. Nije ni samo on kriv. Navodno, samo se čeka povoljan trenutak da se ekipa u potpunosti rekonstruiše. Može biti da će u toj rekonstrukciji stradati i Jozak, mada nema potvrde. U svakom slučaju, dok do te rekonstrukcije ne dođe očekujte još Legijnih kikseva.

Posle reprezentativne pauze sledi okršaj sa Lehijom iz Gdanjska. U Varšavi doduše.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EkstraklasaEvropaLegija Varšavameđunarodni fudbalPoljska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara