""
""

Lilardmanija se širi, a Portland samo ređa pobede! Strašni Vučević zatrpao koš Filadelfije, Kavsi bez Lebrona nisu tim (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.02.16. | 08:40

Nemanja Bjelica i dalje se nije oporavio od povrede, a Minesota je izgubila! Andre Dramond je ponovo imao više skokova nego koševa (15p, 18sk), Vejd vodio Majami do pobede...

Bes Demijana Lilarda i dalje potresa NBA ligu. Činjenica da najboljeg igrača Portlanda nije bilo na nedavno završenom Ol-star vikendu očigledno je imala jak uticaj na hitronogog šutera, a najveću korist u celoj situaciji imaju Trejlblejzersi! Od trenutka kada je i definitivno bilo jasno da Lilarda neće biti u najvećoj utakmici svih zvezda NBA lige ekipa iz Oregona upisala je 13 pobeda u 15 utakmica, a od završetka Ol-star vikenda Portlandova „nula“ u proseku beleži čak 34 poena! Gotovo identičnu brojku, tačnije poen manje, Lilard je upisao i u pobedi nad Indijanom rezultatom 111:102. 

Izabrane vesti

Na terenu je to izgledalo ovako – Lilard je izašao na parket, udario igrače Indijane u stomak iz sve snage, pocepao mrežicu sa čak 20 poena u prvoj četvrtini, a to je bio šok od kojeg domaćin nije uspeo da se oporavi.

Kada je Lilard odradio svoje, u pomoć su pritekli Si Džej Mekolum i Džerald Henderson sa po 19 poena, dok su listu strelaca Indijane predvodili Monta Elis sa 18 i Džordan Hil 15 poena. 

Nikola Vučević ne prestaje da zatrpava protivničke koševe, gde god da se nalazio i protiv koga god igrao. Crnogorski reprezentativac pružio je još jednu igru za pamćenje, pošto je u Orlandovom rutinskom trijumfu nad Filadelfijom rezultatom 130:116 imao 28 poena i šest skokova, a koš rivala zatrpavao je na sve načine – levicom, desnicom, sa poludistance...

Isti broj koševa imao je Viktor Oladipo, dok je Leteći Aron Gordon dodao 22 koša, sedam uhvaćenih lopti i tri asistencije, uz dve blokade. Sasvim solidan učinak imao je i hrvatski biser Mario Hezonja sa 13 poena, tri asistencije i dva skoka, a meč sa Seventisiksersima pamtiće i po svom prvom startu u NBA ligi.

Konačni rezultat mogao je da bude i znatno ubedljiviji, ali je Džalil Okafor imao sjajno drugo poluvreme, pa je meč završio sa 26 poena, dok su mu Ajzea Kanan i Iš Smit pomogli sa 18, odnosno 17 poena. To je bilo dovoljno samo za častan poraz.

Lebron Džejms dobio je jedan od retkih slobodnih dana da malo odmori i akumulira energiju za predstojeće izazove, a to se Klivlendu umalo obilo o glavu! Konstatacija da Kavsi nisu tim bez Lebrona je i te kako tačna, a dokaz toga leži u činjenici da su Kavalirsi umalo doživeli potpunu katastrofu u prestonici. Na kraju Džon Vol i njegovo društvo bili su milostivi, te je konačni rezultat bio 113:99.

Ali ostaće zapisano da je Vašington u nekoliko navrata imao i 30 poena prednosti, dok su Oto Portrer i jedan od najboljih plejmejkera lige gazili po rivalu nehotice. Na kraju obojica su imala po 21 poen, s tim što je Vol dodao i 13 asistencija, a samo tri skoka nedostajala su mu za tripl-dabl.

Kod Klivlenda jedino je Kajri Irving uspeo da uradi nešto i skupi 28 poena i šest asistencija, Džej Ar Smit je potpuno podbacio i imao tek osam koševa, dok su Lav i Šampert ubacili po 12 poena. Timofej Mozgov je upisao dabl-dabl sa po 10 poena i skokova. 

Bio je to drugi uzastopni poraz za najbolji tim Istočne konferencije. 

NBA – REZULTATI

Detroit – Toronto 114:101
/Džekson 19 - Derozan 20/

Indijana – Portland 102:111
/Elis 18 - Lilard 33/

Orlando – Filadelfija 130:116
/Vučević, Oladipo 28 - Okafor 26/

Dalas – Minesota 128:101
/Parsons 29 - Muhamad 24/

Njujork – Majami 81:98
/Entoni 25 - Vejd 26/

Vašington - Klivlend 113:99
/Vol, Portrer 21 - Irving 28/

Atlanta – Šarlot 87:76
/Bazmor 14 - Vilijams 16/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Orlando MedžikNikola VučevićNBA ligaLebron DžejmsKajri IrvingIndijana PejsersDžon VolDemijan Lilard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara