Janis Sferopulos (© Star sport)
Janis Sferopulos (© Star sport)

Sferopulos razmišlja o sledećoj sezoni: Zadržaćemo jezgro tima, imamo lidere

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.05.24. | 14:50

Trener Crvene zvezde pričao o planovima za narednu sezonu

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos nadomak je velikog uspeha. Grk trenutno vodi 2:0 protiv Željka Obradovića i Partizan Mozzart Beta u finalu ABA lige. Potrebna mu je još jedna pobeda da osvoji titulu u regionalnom takmičenju čime bi postao prvi stranac kome je to pošlo za rukom. Ipak, dok se čeka ta još jedna pobeda, trener Crvene zvezde je istakao da već polako razmišlja o timu za narednu sezonu istakavši da neće biti velikih promena.

Naime, kao što je poznato Sferopulos je stigao tokom ove sezone kada je na klupi zamenio Duška Ivanovića.

Izabrane vesti

U opširnom intervjuu za Basket Njuz dotakao se mnogih tema, ali posebno je bilo zanimljivo pročitati kako vidi tim naredne sezone.

"Kad god dođemo u novu zemlju sa mojom suprugom, želimo da iskusimo kulturu zemlje. Želim da naučim jezik, jedem lokalnu hranu - želimo da se prilagodimo lokalnoj kulturi zemlje. Uvek želimo da učimo o kulturi i da se okupimo sa ljudima iz Srbije i bilo je divno“, rekao je Sferopulos litvanskom novinaru Mindaugasu Bertisu u razgovoru koji je obavljen u Beogradu još pre početka finala ABA lige.

Otkrio je i kako je došao u Crvenu zvezdu.

"Imao sam neke ponude od timova iz Evrolige prvog leta kada sam bio slobodan, zatim neke usred sezone. Prioritet mi je bio da treniram u Evroligi. Prošlog leta sam ponovo imao neke ponude, ali se nismo dogovorili. Tada je došla Crvena zvezda i dala mi slobodu da odlučujem od samog početka. Iako ovo nije bio moj tim, nisam napravio tim. Verovao sam u ovaj sastav i došao sam da se borim sa njima".

Sferopulosova ideja je da zadrži jezgro igrača i da se gradi oko njih umesto da se ponovo podvrgne velikoj promeni spiska.

"Zadržaćemo jezgro igrača. Ne želimo da se brzo menjamo. Moramo da idemo sa bazom igrača koji su tu, a zatim da imamo neke dodatke koji će pomoći igračima koji su ovde da igraju još bolje".

Usledilo je konkretno pitanje. Da li se pre svega razmišlja ko će biti prvi plejmejker ekipe. Tu ulogu sada ima Jago Dos Santos iako je projektovan da bude treći plej, iako i dalje sve u Zvezdi funkcioniše na genijalnost Miloša Teodosića koji ima 37 godina.

"Već imamo lidere u timu, imamo velika imena u timu koji su danas lideri. Kada dođe vreme, samo treba da razmislimo kako da ih podržimo. Moja briga nije sledeća godina jer smo u pravu pre finala, a ja sam 100% fokusiran samo na taj poen. Ovo je takođe dobar period da se igrači pojave i daju sve od sebe za klub, odlučićemo kako ćemo nastaviti".

Dotakao se i činjenice da večiti beogradski rivali nemaju dugoročne licence za Evroligu.

"Nemamo stalnu licencu u Evroligi. I Crvena zvezda i naš veliki rival Partizan predstavljaju veliku košarkašku kulturu u Evropi. Oba kluba imaju najbolju posećenost navijača i prodaju najviše ulaznica. Drugi smo po gledanosti u čitavoj sezoni Evrolige iako sezona nije bila dobra. Zamislite kako će izgledati kada budemo igrali dobro u Evroligi.... Koliko ćemo još navijača imati. Verujem da ova dva kluba uvek treba da budu na nivou Evrolige, jer u poslednje vreme finansijski rade dobro. Kao klubovi, dosta su poboljšali uslove. Zašto ne bi bili stalno u Evroligi“, pita se Sferopulos.


tagovi

Janis SferopulosKK Crvena zvezdaABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara