Majstori, a još su slobodni: Oni su bingo za svakog evroligaša - tu je i Ročesti!

Vreme čitanja: 4min | pet. 27.07.18. | 17:35

Portal Eurohoops objavio zanimljiv spisak od deset igrača koji još nisu pronašli novi klub

Košarkaški prelazni rok u Evropi se polako ali sigurno zahuktava, a na tržištu je veliki broj kvalitetnih igrača koji još nisu pronašli nove klubove. Portal Eurohoops objavio je spisak deset Amerikanaca trenutno bez ugovora, koji bi mogli da predstavljaju pravi bingo u prelaznom roku. Među njima se, pored ostalih, nalazi i doskorašnji plejmejker Crvene zvezde Tejlor Ročesti.

Tomas Robinson

Izabrane vesti

Prošle godine je Himki napravio pravi bum na košarkaškoj pijaci kada je doveo ovog igrača, ali je Robinson već u novembru slomio ruku na meču sa Fenerbahčeom nakon čega je pauzirao tri i po meseca. Uprkos tome, uspeo je Amerikanac da pokaže delić svojih mogućnosti, a prosečno je beležio 8,2 poena i 5,8 skokova. Ne bi trebalo zaboraviti da se radi o čoveku koji iza sebe ima preko 300 odigranih utakmica u NBA. Ako odluči da ostane u Evropi, biće zanimljivo videti koji sve klubovi će mu poslati ponude.

Džejms Ogastin

Ogastin je igrač za elitno evropsko takmičenje, a činjenica da Unikaha ove sezone neće igrati Evroligu otvorila mu je vrata potrage za novim klubom. Slobodan je igrač, ima iskustvo, zna da poentira i ima kontinuitet dobrih igara prethodnih godina. Inače, radi se o košarkašu koji je imao procenat šuta od 66,7 posto za dva poena i po tome je bio peti u Evroligi. Ipak, njegov minus mogla bi da bude činjenica da ima 34 godine.

Džejms Naneli

Posle dve veoma uspešne sezone ovog leta došlo je vreme za rastanak Nanelija sa Fenerbahčeom. Imao je sjajne procente šuta za tri poena kod Željka Obradovića. Ove sezone je to čak bilo 55,4 posto! Ovom igraču nije smetalo da bude deo sistema rotacije kod trofejnog srpskog stručnjaka, a prosečno je na parketu provodio oko 20 minuta po utakmici. Pored sjajnog šuta, Naneli ima i kvalitetan prodor, tako da bi svakako predstavljao ozbiljno pojačanje za svaku evroligašku ekipu.

Tejlor Ročesti

Iskusni plejmejker je, bez dileme, bio najbolji košarkaš Crvene zvezde prošle sezone, a prosećno je beležio 13,4 poena i pet asistencija po utakmici u Evroligi. Ipak, nije uspeo da spreči poraz Zvezde od Budućnosti u finalu Jadranske lige, što je crveno-bele koštalo i plasman u elitno evropsko takmičenje. Ročesti ima 33 godine i dovoljno iskustva da i dalje može da se takmiči na visokom nivou u Evroligi.

Soni Vims

Godinama unazad ovaj košarkaš pokazuje kakva je “zver” u napadu, što u kombinaciji sa fizičkim predispozicijama koje poseduje, uvek može da mu garantuje dobar ugovor u nekom evroligaškom klubu. Imao je Vims i kratak boravak u Kini, ali se onda vratio u Evropu i prošle sezonu završio u Efesu. U istanbulskom klubu je prosečno beležio 15,5 poena i 3,5 skokova po utakmici.

Entoni Rendolf

Kada je zdrav, Rendolf predstavlja top pojačanje za svaki evroligaški klub, a njegov rastanak sa Realom iz Madrida izazvao je pravi potres na transfer pijaci. Fizički je dominantan sa 211 centimetara i poseduje čitav arsenal napadačkih trikova. Prošle sezone je pomogao Realu da se domogne trofeja u Evroligi, a prosečno je u tom takmičenju beležio 8,2 poena i 3,8 skokova. Poseduje i bogato NBA iskustvo u vidu 252 odigrane utakmice u tom takmičenju.

Rakim Sanders

Prošle sezone Sanders je u Barseloni dočekan kao kapitalno pojačanje, a potpisao je jednogodišnji ugovor sa Blaugranom i sada kao slobodan igrač može da bira gde će da nastavi karijeru. Odigrao je 15 evroligaških utakmica, sa učinkom od 8,9 poena i 3,1 skoka, a prosečno je na parketu provodio 20 minuta. Ovaj 29-godišnji košarkaš ima dobar šut sa distance, a ume prilično dobro da koristi svoju brzinu kod prodora na koš.

Noris Kol

Gledajući biografiju, Kol će svakako biti jedno od najjačih imena tokom ovog prelaznog roka. U prvoj sezoni, u dresu Makabija, odigrao je prilično dobro i pokazao da mu nije potrebno previše vremena da se adaptira na novu sredinu. Naravno da mu u tome pomaže iskustvo osvajanja dva titule prvaka NBA lige (2012. i 2013. godine). I dalje je prilično brz igrač s obzirom da ima 29 godina, a popravio je i procente šuta.

Erik Grin

Iako je prošle sezone Valensija ostala bez plasmana u Evroligu, Erik Grin je pružao dobre partije. Imao je u proseku 14,4 poena po utakmici. I dalje su mu najveći kvaliteti šut sa poludistance i ulaz, a za tri poena ima je 41,7 posto uspešnosti. Kod njega je dobro što često i lako može sebi da napravi poziciju za šut. Grin ne bi trebalo da ima nikakav problem da pronađe novi klub u Evroligi.

Džered Kaningem

Kaningem je prošle sezone igrao za minhenski Bajern i osvojio je titulu prvaka Nemačke. Momak iza sebe ima i 84 nastupa u NBA ligi, od toga 40 u dresu Klivlend Kavalirsa. Sjajno trči kontranapade i ima dobre prodore. Voli da napadne protivničke igrače koji su viši od njega, a često smo ga viđali i kako završava akcije ali-upovima. Njemu je prioritet povratak u NBA ligu, ali ako se to ne desi, neki od evroligaških igrača dobiće ogromno pojačanje.

Foto: MN Press


tagovi

Tejlor RočestiDžejms OgastinTomas RobinsonDžared KaningemSoni VimsNoris KolErik GrinEntoni RendolfDžejms NaneliRakim Sanders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara