(Reuters)
(Reuters)

Novo zaštitno lice PSŽ: Plan je da Titi ostane do 2029.

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.24. | 21:39

Voren Zair Emeri potpisao novi ugovor sa prvakom Francuske

Kad je Kilijan Embape prelazio iz Monaka bilo mu je 19 godina i maltene je ceo svet čudo za njega. Rešavao je utakmice u sjajnoj sezoni Kneževa u Ligi šampiona, sa Bernardom Silvom, Fabinjom, Žoao Mutinjom, Bakajokom i Fadamelom Falkaom, pre nego što je prešao u Pari Sen Žermen, gde je promovisan kao zaštitno lice. Imalo je smisla, zato što se vratio u rodni grad i obeležio epohu Svetaca, uz sve trazvice sa čelnicima kluba.

Pošto se odavno zna da krilni napadač odlazi u Real Madrid, PSŽ-u je bilo potrebno novo ime, s kojim bi se navijači identifikovali. Neko smatra da je prerano, čak i neumesno za poređenja, ali u Parizu su sigurno da je Voren Zair Emeri – taj. Zato je dobio status momka kome klub bezgranično veruje. U redu, do 2029, ali je i to pokazatelj da bi trebalo talentovanog vezistu smatrati projektom kluba.

Izabrane vesti

Kad više nema Lionela Mesija, Nejmara, a neće za mesec dana biti ni Embapea, mora neko da nosi baklju. Procenjeno je da to nisu ni Đanluiđi Donamruma, Markinjos (bez obzira što je kapiten), Hakimi, Usman Dembele ili Randal Kolom Muani. Em su stranci, em nisu rođeni u glavnom gradu, a to je očigledno želja rukovodilaca, da prvo ime PSŽ-a bude lokalni momak. Bez obzira što WZE ima samo 18 godina.

Prethodni ugovor veziste reprezentativnog kalibra je trajao do juna 2025. i ovo je nagoveštaj da je PSŽ sposoban da zadrži one koje smatra bitnim. Za razliku od Embapea, koji će definitivno otići.

Koliko je voljen, pokazuje način na koji je Pari Sen Žermen produžio saradnju. Objavio je to na društvenim mrežama nekoliko minuta pre prvenstvenog susreta sa Avrom, a onda uoči početka duela na Parku prinčeva predsednik Naser Al Kelaifi je izašao na centar i predao mladom asu dres na čijoj je poleđini ispisana godina dokle će nova saradnja trajati.

Popularni Titi je pozdravljen ovacijama publike, koja se polako navikava da će WZE biti glavno lice ekipe u narednim godinama. Nosilac ekipe, ujedno i oslonac državnog tima, jer su o njemu i te kako pohvalno pričali Tijeri Anri, Didije Dešan, Kristof Galtije, kao i sadašnji trener Luis Enrike.



tagovi

Voren Zair EmeriPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara