""
""

Moćni Fenerbahče učinio Zvezdi uslugu - Darušafaka pred eliminacijom iz Top 16!

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.03.16. | 20:59

Bogdanović, Judo i Datome vodili tim Željka Obradovića do pobede u istanbulskom derbiju...

Fenerbahče jednom rukom već drži prvom mesto, a Darušafaka je na korak od eliminacije iz Top 16 faze Evrolige. Posle malog istanbulskog derbija u okviru 11. kola druge runde elitnog takmičenja i sigurne pobede tima Željka Obradovića rezultatom 77:69 sve je jasnije da će prošlosezonski učesnik Fajnal fora čekati četvrtoplasirani tim Grupe F, dok će Darušafaka morati da se zadovolji velikim uspehom u svom debiju u Evroligi. U ovom trenutku Darušafaka ima tri pobede i samo teorija je čuva u trci za narednom fazom.

Izabrane vesti

Ono što je takođe vrlo jasno, ovakav ishod mogao bi da olakša posao Crvenoj zvezdi, koja posle gostovanja Unikahi ima i putovanje u Krasnodar Lokomotivi, te dočekuje Darušafaku, a onda ide na noge Cedeviti. Jer, crveno-beli imali bi brigu manje u svojoj borbi za četvrtfinale. 

Istanbulski velikan ponovo je odigrao utakmicu na prilično smirenom ritmu, uz tek toliku potrošnju energije koliko je zapravo bilo potrebno da se overi nova pobeda. Sastav Oktaja Mahmutija se dobro držao tokom tri četvrtine, ali ali je serijom 10:2 s kraja treće i početkom poslednje deonice stigao do „opipljivih“ šest poena prednosti preko trilinga Bogdanović – Judo – Datome, a upravo su trojica internacionalaca bili najefikasniji u svom timu. Darušafaka više nije uspela da pripreti rivalu.

Bogdanović je meč završio sa 11 poena (3/4 za tri) i četiri asistencije, Datome je imao 14 poena i pet skokova, a  Judo 18 poena i šest uhvaćenih lopti. Na drugoj strani 12 poena upisao je Redži Reding, jedan manje imao je Skoti Vilbekin i 10 poena imao je Mehmet Jagmur.

U slučaju da Lokomotiva izgubi meč protiv Panatinaikosa, Fenerbahče će već večeras i zvanično overiti prvo mesto na tabeli, jer će imati tri pobede više od tima iz Krasnodara i bolji međusobni skor tri kola pre kraja takmičenja. 

EVROLIGA TOP 16 – 11. KOLO:

Četvrtak:

Grupa E:

CSKA – Laboral Kuća 90:78
/De Kolo 19 - Hanga 19/

20.45 Barselona - Real Madrid
22.00 Bamberg - Himki

Petak:

20.45 Olimpijakos – Žalgiris

Grupa F:

Četvrtak:
Fenerbahče – Darušafaka 77:69
/Judo 18 - Reding 12/

20.15 Panatinaikos – Lok. Kubanj

Petak:
19.30 Efes – Cedevita
20.45 Unikaha – Crvena zvezda

(FOTO: MN Press)


tagovi

Luiđi DatomeFenerbahče BekoEvroligaEkpe JudoBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara