"Rimas Kurtinaitis"
"Rimas Kurtinaitis"

Moralni čin ili normalna stvar? Šokiraš sve jer si dao ostavku zbog ispadanja iz Evrokupa

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.02.17. | 19:15

U klubu izgleda niko nije razmišljao o ostavci, ali Tomas Pacesas jeste. Lijetuvos Ritas ekspresno reagovao i angažovao Rimasa Kurtinaitisa

Rimas Kurtinaitis

Neuspeh se retko prašta, a u slučaju posrnulog litvanskog velikana Lijetuvos Ritasa - nikad. Tako je posle neuspelog plasmana u četvrtfinale Evrokupa bez posla ostao dojučerašnji trener Tomas Pacesas. Ali, ne zato što je dobio otkaz, već zato što je samovoljno podneo ostavku, nezadovoljan zbog propuštene šanse.

Izabrane vesti

On se, naime, rastao danas sa klubom iz Viljnusa na sopstvenu inicijativu, što je potvrdio i predsednik Gedvidas Vajnauskas.
„Jako sam se iznenadio kada sam se sastao sa Tomasom Pacesasom. On mi je samo došao i rekao da želi da ide. Svoju ostavku je opravdao neuspehom u Evrokupu, jer nije ostvario zacrtani cilj“, rekao je Vajnauskas.

Lijetuvos Ritas je bez plasmana u četvrtfinale ostao uprkos tome što je sa Zenitom imao isti broj pobeda i poraza (3-3). I uprkos trijumfu nad timom iz Sankt Peterburga u poslednjem kolu Top 16 faze (86:84) tim Vasilija Karaseva je prošao dalje zahvaljujući boljem skoru u međusobnim okršajima.

Malo nakon što je Pacesas podneo ostavku Lijetuvos Ritas imeonovao Rimasa Kurtinaitisa za novog trenera. Tačnije, vratio ga je na funkciju koju je s ogromnim uspehom obavljao u periodu od 2008. do 2010. godine.

Za vreme Kurtinaitisovog prvog mandata Lijetuvos Ritas je osvojio Evrokup, dva puta je bio državni šampion, a isti broj puta uzet je i trofej namenjen osvajaču domaćeg Kupa. Takođe, Lijetuvos Ritas je bio i osvajač Baltičke lige.

Doduše, Kurtinaitis nije dosad imao dobru sezonu. Počeo je takmičarsku godinu u Kantuu, ali je brzo smenjen zbog loših rezultata već u novembru.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Rimas KurtinaitisRitasEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara