(©Reuters)
(©Reuters)

Poketino slavio u „Poketino derbiju“: Petrović sačuvao mrežu, Pevce drma kriza (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 22:28

Čelsi dobio gradskog rivala Totenhema – 2:0

Apsolutni slavljenik večeri – Maurisio Poketino! Menadžer Čelsija dobio je ono što su engleski mediji nazvali – Poketino derbi.

Argentinac je dočekao na „Stamford bridžu“ svoj nekadašnji klub Totenhem i ponovo ga pobedio. Nije bilo tako ubedljivo kao u prvom susretu (4:1), ali je ponovo bilo komotno, bez nekih većih iskušenja za Plavce – 2:0.

Izabrane vesti

Bio je ovo ujedno 400. meč za Poketina u Premijer ligi Engleske. Lep okrugli broj, ovenčan pobedom. Dakle, veče za apsolutno uživanje argentinskog stratega.

I sve je to uspeo Poketino vodeći pravu „bolnicu“ u plavom. Bez pola tima igrao je večeras Čelsi, a najstariji igrač na klupi za rezerve bio je Ćezare Kazadei, koji ima 21 godinu.

A, najzad je malo vazduha uhvatio i Đorđe Petrović. Posle tri utakmice velikih iskušenja uspeo je srpski reprezentativac da mrežu sačuva netaknutom. Nije bilo baražne vatre ka njemu, ali ono što je morao i mogao da odbrani – uspeo je. Pogotovo je u prvom poluvremenu, u 19. minutu sprečio Rišarlisona da se upiše u strelce.

Bilo je ovo i veče Nikolasa Džeksona. Momak koji je dobio epitet „mister promašaja“, a i sam je priznao uoči ovog meča da mu je realizacija velikih šansi prava „ahilova peta“, ponovo je bio koban po Totenhem. Protiv gradskog rivala mu očigledno jako dobro ide, jer je jesenas postigao het-trik, a sada je dodao još jedan pogodak.

Bio je Čelsi bolji tim večeras. Već u 5. minutu je stvorio veliku šansu, koju Kol Palmer nije iskoristio. Mnogo takvih prilika nije bilo. Imali su Pevci svoje izglede da izjednače, međutim, pokazalo se i na „Stamford bridžu“ da su u velikoj krizi, pošto im je ovo treći poraz zaredom. Procenti da se nađu najesen u Ligi šampiona su sve manji.

Kada je Šaloba u 24. minutu doveo Plavce u vođstvo, otvorio im se put ka pobedi, koju je kasnije Džekson samo pečatirao. Za Čelsi evropski snovi su još živi. Makar ta Liga konferencije, daj šta daš posle ovako teške sezone.

PREMIJER LIGA – ODLOŽENI MEČ 26. KOLA

Četvrtak

Čelsi - Totenhem 2:0 (1:0)

/Šaloba 24, Džekson 72/



tagovi

ČelsiMaurisio PoketinoTotenhemNikolas DžeksonĐorđe Petrović

Obaveštavaj me

Čelsi
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara