""
""

Možemo deset puta da budemo prvaci Evrope, opet će misliti da nemamo šta da tražimo

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.17. | 17:32

„Oni o sebi misle uvek najbolje, ali - polako“, kaže selektor mlade reprezentacije

Niko nije bolji od nas dok (nam) ne dokaže suprotno. Momci koji su se 2013. popeli na krov Evrope, a pre dva leta na vrh planete naciljali su još jedno zlato. Niko još nije izgovorio, ali je jasno na osnovu svega da su mladi reprezentativci Srbije u Poljsku došli da bi pokazali da niko na kontinentu na igra fudbal bolje od njih.

Pobedničku crtu imaju, a deluje da imaju i čoveka koji je spreman da ih povede ka tronu, Nenada Lalatovića.
Rekao sam i igračima, možemo da budemo deset puta prvaci Evrope ili sveta ali će nas uvek gledati kao da nemamo šta da tražimo, jer tu su Španija, Portugal, Nemačka...Uvek sile. O sebi misle samo najbolje. Polako, sve će da se vidi na terenu“, poručuje selektor Orlića uoči starta u Grupi B i okršaja sa Portugalom (subota, 18.00, TV Arenasport 1)

Izabrane vesti

--->>> Doktorska disertacija dorćolskog buntovnika
--->>> EP ZA MLADE (SPECIJAL): Orlići pobednici grupe - kvota 6! Đurđević prvi strelac šampionata - 8,50
--->>> Ko će biti najbolji strelac U21 Eura? Na Đurđevića kvota 8,50! Favoriti su Zelke, Vilijams, Berardi, Guedes...

Lalatović je svestan snage rivala, međutim, odbija da se preda.
Mediji su preneli da jedan njihov igrač vredi koliko cela naša reprezentacija. Misle na Renata Sančesa, ali ne igra samo novac. I moji igrači imaju veliku cenu, igraju u velikim klubovima, oni su prvaci Evrope i sveta. Jednostavno, imaju ogroman kvalitet i meni je čast što radim sa takvim momcima i igračima. Siguran sam da ukoliko daju maksimum, a siguran sam da će tako biti, rezultat neće izostati. Bez obzira što se nalazimo u grupi smrti“.

Kadrovska situacija nije idealna.
Gaćinović i Živković nisu trenirali dan-dva, ali su se priključili i mogu da računam na njih. Svi jedva čekaju da počne turnir, kao i ja. Nemam nedoumica oko tima“.

Prvi meč na turnirskom tipu takmičenja uvek ima specifičnu vrednost. Posebno ako je preko puta selekcija Portugala, neporažena dve i po godine.
Tehnički su jaki, navikli su da dominiraju. Mi, međutim, želimo pobedu. Igraćemo sa svima na pobedu. Protivnik samo kvalitetom može da nas natera da se branimo, ali nikada kao trener neću da se fokusiram samo na odbranu. U svaki meč ulazimo da pobedimo. Nikada kao trener nisam rekao igračima „ja danas ne želim da izgubim“. Ne, tražim pobedu, imamo karakter i kvalitet to da ostvarimo. Momci su to mnogo puta dokazali i žele ponovo“, rekao je Nenad Lalatović.

(FOTO: Star sport)


tagovi

međunarodni fudbalMlada reprezentacijamlada reprezentacija Srbijepoljska 2017reprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara